Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Diğer Hentbol Milli Piyango şampiyon - Hentbol Haberleri

        Türkiye Bayanlar Hentbol 1. Ligi'nde oynanan erteleme maçında Çankaya Belediyesi'ni 43-35 mağlup eden Milli Piyango sezonun bitmesine bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Şampiyonluk kupasını federasyon başkanı Tarık Cengiz'den alan Millî Piyangolu oyuncular sevinç gösterilerilerinde bulundu.

        Salon: Ahmet Taner Kışlalı Hakemler: Yunus Tokmak, Serdar Özen Çankaya Belediyesi: Berna (Sevgi), Esra 8, Duygu 4, Dilara, Jale 1, Selma 6, Funda 8, Buket 4, Tuğba 3, Ceren 1, Tutku, Gamze Milli Piyango: Kezban (Sezen), Şenay 6, Yasemin 11, Gülsüm 5, Donka 5, Yeliz Özel 10, Mecevska 3, Ceren 3 İki dakika cezası alanlar: Mecevska, Gülsüm (Milli Piyango) Ahmet Taner Kışlalı

        Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmayı Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Tarık Cengiz de izledi.

        Kazanması durumunda şampiyonluğunu ilan edeceği maça iyi başlayan ve üstünlüğü ele geçiren Milli Piyango ilk yarıyı 19-15 önde kapattı. Güçlü rakibi karşısında iyi mücadele eden Çankaya Belediyesi'ne fazla fırsat vermeyen Milli Piyango, özellikle Yasemin ve Yeliz'in etkili oyunuyla karşılaşmadan 43-35 galip ayrıldı ve şampiyonluğunu ilân etti.

        Maçın bitmesiyle birlikte Milli Piyangolu bayanlar büyük sevinç yaşadı.

        Şampiyon hentbolculara kupalarını federasyon başkanı Tarık Cengiz verdi. Milli Piyangolu sporcular ve teknik yönetim daha sonra toplu halde şampiyonluk pozu verdi. Milli Piyango, gelecek yıl Türkiye'yi Şampiyonlar Ligi'nde temsil edecek.

        Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Tarık Cengiz, Milli Piyango'nun hentbole büyük katkı yaptığının altını çizerek, aldıkları şampiyonluktan dolayı başkent temsilcisini kutladı. Başkan Ceniz, Milli Piyango'nun başarılarına Avrupa Kupaları'nda da devam etmesi temennisinde bulundu.

        Milli Piyango Bayan Hentbol Takımı Antrenörü Karaca Müezzinoğlu da, şampiyon oldukları için büyük mutluluk yaşadıklarını ifade ederek, gelecek sezon Avrupa'da çeyrek finale kalacak bir ekip oluşturmanın hazırlıklarına başlayacaklarını söyledi.

        Milli Piyango'nun milli hentbolcuları Yasemin ve Yeliz, aldıkları şampiyonluktan dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde de başarılı olmak istediklerini kaydetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ