Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor İddaa Kewell'lı Avustralya! - İddaa Haberleri

        2010 Dünya Kupası Asya Elemeleri’nde artık son düzlüğe girildi. 4. Tur’da takım sayısı 10’a düştü. Bu 10 takım, 5’erli iki grupta mücadele ediyor. Her takım birbiriyle ikişer maç yapacak. Bu karşılaşmaların sonunda, gruplarını ilk iki sırada bitiren takımlar doğrudan 2010 Dünya Kupası’na katılım hakkı kazanacak. Gruplarını 3. sırada bitiren ekipler ise, kendi arasında Play-Off mücadelesi verecek. O Play-Off’u kazanan ekip, Okyanusya kıtası şampiyonu Yeni Zelanda ile Dünya Kupası bileti için karşılaşacak.

        231BAHREYN-AVUSTRALYA21.90

        Avustralya gruba 2’de 2 yaparak başladı. Katar’ı evinde 4-0, Özbekistan’ı deplasmanda 1-0 ile geçti. Aynı Özbekistan’ın, Avustralya’nın gruptaki en büyük rakibi olan Japonya ile deplasmanda berabere kalması, Kangurular’a büyük avantaj sağladı. Fakat bazı sakatlık sorunları var. Blackburn’de oynayan Emerton ile Grella sakat. Defanstan Moore ile yine savunma hattından Spiranovic de sakatlanarak kadrodan çıktı. Moore’un sakatlığında kadroya çağrılan Avustralya takımı Newcastle Jets’in defans oyuncusu Milligan da sakatlanan bir başka isim. Bu kadar eksik üzerine Avustralya Ligi’nin parlayan isimleri Jade North ile Jedinak kadroya alındı. Ama teknik direktör Verbeek, kısa süre önce sakatlanan Emerton ile Milligan’ın yerine kadroya kimseyi almadı. Mark Viduka’nın zaten uzun süredir sakat olduğu konuk ekipte, Harry Kewell için de bazı soru işaretleri var. Kewell, Galatasaray forması altında son dönemde çok fazla maç oynadı. Son olarak Pazar günü lig maçındaydı ve oradan uçakla Bahreyn’e geçti. Premier Lig’de yoğun tempoda mücadele eden ve dinlenmek için pek zamanı olmayan daha başka oyuncular da var Avustralya kadrosunda. Ama bu maçı kazanmak için çok istekliler. Ev sahibi ekipte eksik sayısı rakipteki kadar fazla değil ama etkisi daha büyük! Tam dört önemli oyuncularından kart cezası dolayısıyla yoksunlar. Orta alanın neredeyse tamamı yok. Kaptan Sayed’in yanı sıra, Mohamed ile Abdulla da yoklar. Defanstan da Marzooq forma giyemeyecek. Grupta henüz galibiyeti bulunmayan Bahreyn, bu kadar eksikle güçlü rakibine direnemez.

        232B.A.E.-İRAN21.90

        İlk üç maçını kaybeden Birleşik Arap Emirlikleri için, İran karşısında alınacak olası bir mağlubiyet, şanslarını tamamen kaybetmek anlamına gelebilir. BAE teknik direktörü de bu maç için son şansımız diyor. Ama takımda umut veren bir durum yok. İç saha avantajını da son yıllarda pek kullanabildiklerini söyleyemem. Üstelik bu maç öncesi disiplinsizlikleri nedeniyle caza verdikleri 2 önemli oyuncudan yoksunlar: Subait Khater ve Ali Abbas. Özellikle Khater takım adına çok önemli bir isimdi. Uzaktan Roberto Carlos tarzı şutlarıyla bilinen, “BAE’nin Carlos’u” denilen bir adamdı. İran’da sakatlığını atlatan kaptan Mahdavikia takıma döndü. Yine sakatlığı geçen Nekounam da ilk 11’de olacak. Ama onlar adına sorun, Nekounam gibi lejyonerlerinin yoğun maç periyodunda olması. Fakat İran ve Arap Ligleri’nde forma giyen önemli oyunculara da sahipler. İran son 10 dış saha maçında sadece Bahreyn’e kaybetti. O da bir hazırlık maçıydı. İran’ın grupta ilk 2 sırayı elde etmek için mücadele ettiği çok güçlü iki takım var, Güney Kore ile Suudi Arabistan. Onlardan geri kalmamak için, bu tür maçlarda puan kaybetmemeleri gerekiyor. Bu tür mücadelelerde iç saha avantajı önemlidir. Ev sahibi ekip, taraftarının da desteğiyle istekli ve sert oynayacak. Zorlu maçta, daha iyi takım olan İran’ın 3 puanı 1-0 gibi bir skorla alacağını düşünüyorum.

        241KATAR-JAPONYA1-01.60

        Evinde Özbekistan ile berabere kalarak hayal kırıklığı yaratan Japonya’da, teknik direktör Okada’nın koltuğu tehlikede. Japon basını tarafından yoğun eleştirilere maruz kalan Okada’nın, bu maç öncesi önemli kadro sorunları var. Takımın 1. kalecisi Narazaki sakatlandı. Yerine muhtemelen Kawaguchi oynayacak. Defansın en önemli ismi Nakazawa da sakatlığı dolayısıyla kadrodan çıkarıldı. Asıl sorun ise orta sahada. Japonya’nın iki yetenekli lejyoneri Nakamura ile Matsui’nin sakatlığı bulunuyor. İkisi de maç kadrosunda fakat durumları belirsiz. Doktorların olumsuz raporlarına rağmen, Nakamura’nın fedakarlıkta bulunarak oynamak istediği söyleniyor. Fakat bu isimlerin sakatlıkları dolayısıyla ne kadar randımanlı oynayacağı şüpheli. Maç kondisyonu yeterli görülmeyen Inamoto da kadroya alınmadı. Katar, Senegal ile 2002 Dünya Kupası’nda önemli başarılar ele eden Bruno Metsu’yu 25 Eylül’de göreve getirdi. Katar’ın Metsu yönetiminde sadece 1 resmi maç yapmış olması, ev sahibinin en büyük avantajı olarak görülüyor. Ama yaptıkları 2 hazırlık maçında dikkat çeken, Katar’ın Metsu yönetiminde daha defansif oynadığı yönünde. Japonya karşısında da beraberlik için oynayacaklardır. Mevcut durumda bunu yapmaları pek de sürpriz sayılmaz. Ama oranlan cazip olduğu için, ev sahibine çifte şans oynamak da kötü seçim olmaz. Ayrıca Japonya’nın son 5 maçta da Katar’ı yenemediğini ekleyeyim.

        242S.ARABİSTAN-G.KORE02.90

        Eski formundan uzak olan Suudi Arabistan’da Güney Kore maçı öncesi önemli sakatlık sorunları var. Bunların başında kaptan Al Qahtani geliyor. 54 defa formasını giydiği milli takımda 44 gole imza atan 26 yaşındaki forvet, Suudi Arabistan’ın hücum gücünün yarısı demekti. Bir diğer forvet oyuncusu Al-Harthi de cezası dolayısıyla forma giyemeyecek. Defanstan Abdulghani’nin de sakatlığı bulunuyor. Konuk ekipte önemli eksik yok. Hatta iyi haberler var. Federasyonun verdiği ceza nedeniyle 1 yıl süreyle milli takımdan uzaklaştırılan tecrübeli kaleci Lee Woon-Jae, bu maçla birlikte dönüyor. Woon-Jae’yi birçok futbolsever 2002 Dünya Kupası’ndaki başarılı performanslarıyla hatırlayabilir. İyi bir orta saha ve defansa sahip olan Güney Kore, bazen deplasman maçlarında skor üretmekte zorlanabiliyor. Ev sahibinin zaten en önemli hücum oyuncusu forma giyemeyecek. Zorlu maçtan beraberlik çıkabilir. Son olarak. Suudi Arabistan’ın 19 yıldır Güney Kore’ye mağlup olmadığı belirteyim.

        262SAN MARİNO-ÇEK CUM.05.50

        Çek Cumhuriyeti gol yollarında ciddi sorunlar yaşıyor. En büyük şansları grubun seri başı takımı olmaları. Yoksa çoktan zirvenin çok uzağında kalabilirlerdi. Rosicky sakat, Koller milli takımı bıraktı. Bir süre öncesine kadar Çekler’in en önemli gol opsiyonu olan bu ikiliden yoksun iken zorlanıyorlar. Baros son 14 milli maçta sadece 1 gol atabildi. Fenin’in de zamana ihtiyacı var. Çek Cumhuriyeti menajeri Petr Rada yeni arayışlar içerisinde. San Marino son dönemde evinde pek büyük farkta mağlubiyetler almadı. Çekler kazanır fakat en az 3 fark atmaları için verilen 1.25’lik oran çok düşük. Çekler’in 2 farklı galibiyetine verilen 5.50’lik oran denemeye değer görünüyor.

        Rıdvan Aksu’nun Çarşamba kuponu

        231Bahreyn-Avustralya21.90

        232B.A.E.-İran21.90

        241Katar-Japonya1-01.60

        254Avusturya-Türkiye0-21.16

        TOPLAM: 6.70

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ