Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor İddaa İddaa'da 1'e 8.27! - İddaa Haberleri

        514OBERHAUSEN-MAİNZ21.65 Her ne kadar son haftalarda inili çıkışlı bir grafik sergileseler de Mainz’ın bu sezon tekrar Bundesliga 1’e yükseleceğini düşünüyorum. Şu anda ligde liderliğini sürdüren Mainz’ın ilginç bir yanı, özellikle deplasmanlarda topladığı puanlar. Konuk ekip oynadığı son 4 dış saha maçını da kazanırken, bu sezon 8 maçta sadece 1 mağlubiyet ve 1 beraberlik aldı. Oberhausen ise düşme hattının hemen üstünde bulunuyor. Geçtiğimiz hafta Freiburg’a yenilen ev sahibi kendisinden daha dişli rakiplere karşı oynadığı son iki iç saha maçında 5 puan kaybetti. Mainz karşısında da işleri zor görünüyor. Deplasman canavarı Mainz 3 puanı hanesine yazdırır.

        526GENOA-ATALANTA11.60

        Bu sezon 15 maçta topladığı 25 puanla 6. sıraya kadar yükselen Genoa, iç sahada oynadığı 7 maçta 19 puan topladı. İstatistiklerden de anlaşılacağı gibi tam bir iç saha takımı. Geçtiğimiz hafta Sampdoria’yı deplasmanda mağlup ederek ilk dış saha galibiyetine de imza attılar. İtalya’da bu sezon göze en hoş gelen futbolu oynayan takımların başında geliyor. Rakibi Atalanta ise ligde 1 sıra gerisinde bulunuyor. Onlar da Genoa gibi bu sezon iç sahada oldukça etkili ancak deplasmanda yokları oynuyorlar. Ev sahibi takımda Paro, Mesto, Roman, Gasbarroni, Olivera sakatlıkları Biava ise cezası nedeniyle yok. Konuk takımda D'Agostino, Cigarini, Cerci sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyecek. Genoa’nın iç saha avantajını 3 puana çevireceğini düşünüyorum.

        535UDİNESE-LAZİO12.10

        Geride kalan sezonun özellikle ikinci bölümünde adeta çakılan iki takımın karşı karşıya geldiği maç öncesi ev sahibi ekipte Ferronetti, Zapata, Isla sakatlıkları nedeniyle bu maçta forma giyemeyecek. Lazio’da ise De Silvestri, Kolarov, Siviglia sakatlığı, Brocchi ise cezası nedeniyle oynayamayacak. Udinese ligde 6 maçtır kazanmayı unuttu. Rakipleri Lazio ise derbide Roma’ya kaybettiklerinden beri 4 maçtır 3 puanı bir arada göremiyor. İki takımdan birinin bu maçta kötü gidişe dur diyeceğini düşünüyorum, ev sahibini bir adım önde görüyorum.

        553HOFFENHEİM-SCHALKE11.90

        Geçtiğimiz hafta B.Münih’e uzatma dakikalarından yediği golle mağlup olan Hoffenheim’ın bu kez şans ayağına geldi. B.Münih, dün Stuttgart karşısında uzatma dakikalarında yediği golle 1 puana razı oldu. Hoffenheim bu maçı kazanırsa zirveye yine puan farkıyla oturma şansı yakalayacak. Hoffenhiem, sezon başından beri ortaya koyduğu pozitif ve doğru futboldan asla taviz vermiyor. Oynarken hem kendileri hem de izleyenlere keyif veriyorlar. Yıldızlar topluluğu Bayern Münih karşısında da geri adım atmadılar, kaybederken bile alkış aldılar. Schalke iyi bir takım ancak deplasman performansları pek iç açıcı değil. Bu sezon ne yaptığının ve gücünün farkında olan Hoffenheim, geçtiğimiz hafta kaybettiği avantajını telafi eder.

        614SEVİLLA-VİLLARREAL11.75

        Sezon başından beri fırtına gibi esen Villarreal’i önümüzdeki 4 hafta korkunç bir fikstür bekliyor. Konuk ekip ligde sırasıyla Sevilla, Barcelona, R.Madrid ve Valencia’yla karşılaşacak. Yani sırat köprüsünden geçecek desek yeridir. Bu maçlar öncesi takımın en önemli gol silahlarından Joseba Llorente’nin yaklaşık 1 ay sahalardan uzak kalacağı haberi takımda moralleri bozdu. Ayrıca Sevilla maçı öncesi Pellegrini sakatlıktan yeni dönen Nihat’ı grip olduğu gerekçesiyle maç kadrosuna almadı. Sevilla ise geçtiğimiz yılki performansından uzak bir görüntü çiziyor. Ancak geçen hafta deplasmanda R.Madrid karşısında ortaya koydukları futbol ve 4-3’lük tarihi zaferleri takımın eski günlere dönme sinyali olarak algılanabilir. İçeride oynadıkları 4 maçta 8 puan kaybettiler. Bu maç taraftarlarıyla barışmak için de bir fırsat olacaktır. Geçtiğimiz haftaki oyunlarını sahaya yansıtmaları halinde, sıkıntılar yaşayan Villarreal engelini kolay aşacaklarını düşünüyorum.

        624JUVENTUS-MİLAN12.00

        Kaliteli kadrosuna rağmen sezon başından beri oynadıkları futbollarını beğenmediğim Milan’ın balonu, evvelki hafta Palermo deplasmanında patladı. Geçtiğimiz hafta Milano’da Catania’yı devirmeyi başardılar ancak ortaya koydukları futbol yine tatmin edici değildi. Takım oyunundan çok yıldızlardan birinin skoru değiştirecek bir hamlesine bakıyorlar. Bu maç öncesi Ronaldinho ve Kaka’nın sakatlığı vardı. Ancak her iki oyuncunun da oynayacak duruma geldiği bildirildi. Yine de idman eksikleri bulunduğunu göz ardı etmemek gerek. Ayrıca Bonera, Borriello, Nesta, Gattuso da bu maçta forma giyemeyecek. Juventus ise sezon başından beri sakatlıklardan çok çekti ancak hem Devler Ligi’nde hem de ligde çok iyi gidiyorlar. Bu maçta Legrottaglie cezası nedeniyle yok. Andrade Zebina, Trezeguet, Buffon, Salihamidzic, Knezevic, Poulsen, Tiago, Camoranesi’nin ise sakatlıkları devam ediyor. Her ne kadar kadro olarak Milan rakibine ağır bassa da, takım oyununun tüm doğrularını sahaya yansıtan Juventus’un bu maçı kolay kolay bırakacağını düşünmüyorum. Del Piero önderliğindeki ev sahibi seyircisinin de desteğiyle ezeli rakiplerini Torino’dan puansız gönderir.

        625LYON-MARSİLYA11.65

        Lyon bu sezon evinde oynadığı maçlarda henüz mağlubiyet yüzü görmedi. Ancak son üç maçta 8 puan kaybettiler, yani kazanmayı unuttular. Marsilya ise bu sezon deplasmanda hiç kaybetmedi. Ancak onlar da son 4 haftada 7 puan kaybettiler. Bu maç öncesi konuk ekipte 9 golle takımın en skorer ismi olan Niang forma giyemeyecek. Ev sahibinde tek eksik orta alandaki Bodmer’in yokluğu. Ancak Lyon için sevindirici haber ise takımın en önemli iki silahı Benzema ve Juninho’nun takıma dönmüş olması. Büyük maçlarda büyük oyunlar çıkartan Lyon, rakibine bu sezonki ilk deplasman mağlubiyetini tattırır.

        BERKAN DEMİRŞEN’İN PAZAR KUPONU

        514Oberhausen-Mainz21.65

        526Genoa-Atalanta11.60

        553Hoffenheim-Schalke11.90

        625Lyon-Marsilya11.65

        Toplam oran: 8.27

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ