Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor İddaa Karşıyaka kazandırır. - İddaa Haberleri

        Sakaryaspor son iki maçta gol yemeden 4 puan alsa da hücumda etkili değil. Son sırada bulundukları için de kazanmak zorunda olmaları işlerini zorlaştırıyor. Deplasmandaki Kasımpaşa galibiyetinin havasından kurtulamadığını evinde Gaziantep Büyükşehir’e ikinci yarıda, arka arakaya yediği gollerle aldığı mağlubiyetle gösteren Giresunspor da rakibi gibi düşme hattından kurtulmak için kazanmak istiyor. Yeşil-Beyazlılar, Sakarya’ya göre ofansif anlamda daha etkili ve kontarak oyunu sonuçlandırabilecek Aydın ile İbrahim gibi forvetlere sahip. Giresunspor evine puanla dönecektir.

        454 SAMSUN-MANİSA 1 VEYA 0 1.52

        Samsunspor istifa eden teknik direktör Ercüment Coşkundere’nin geri dönmesinin moraliyle gittiği Güngören Belediyespor deplasmanında, Murat Yıldırım’ın kırmızı kart görmesi nedeniyle 70 dakika bir kişi eksik oynamasına rağmen evine bir puanla dönmeyi başardı. 6-3’lük Karabük yenilgisinin ardından penaltı kaçırdığı karşılaşmada Altay’a yenilen ve bu sezon evindeki ilk mağlubiyeti alan Manisaspor, Karadeniz deplasmanına önemli eksiklerle gidiyor. Sakatlığı nedeniyle Altay’a karşı oynayamayan Kalabane bu hafta da yok. Ayrıca ön libero Yiğit İncedemir’le orta sahanın bir diğer önemli ismi Nizamettin Çalışkan da cezalı. Cezalı Murat’ın yanısıra sakatlığı sebebiyle geçtiğimiz hafta da forma giyemeyen Burhan dışında eksiği bulunmayan Samsunspor, kontratak futbolunda etkili. Ev sahibi yenilmez bahsi kazandırır.

        452 KARABÜK-BOLU 0 3.00

        Karabükspor 7, Boluspor ise 4 haftadır kaybetmiyor. Ev sahibi geçtiğimiz hafta Ordu deplasmanında stoperi Bülent Bal’ın son dakikada attığı kafa golüyle bir puanı kurtardı. Boluspor ise üst üste 4 maç kazanarak play-off barajına girdi. Eksiği bulunmayan iki ekibin mücadelesinde ev sahibi kazanıp, play-offtaki rakibiyle puan farkını 2’ye indirmek istiyor. Deplasmanda en çok gol atan 3. takım konumundaki Boluspor yakaladığı havayla arayı açmanın planlarını yapıyor. Kaybetmek istemeyecek olan iki ekibin mücadelesinde ilk seçenek beraberlik olmalı.

        451 GAZİANTEP BLD.-KARŞIYAKA 2 2.05

        Üç hafta aradan sonra kazanan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Giresunspor’u ikinci yarıda arka arkaya bulduğu gollerle devirerek ikinci yarının ikinci galibiyetini de deplasmanda elde etti. Pozisyon zenginliği yaratamasalar da rakibi durdurup Cafercan ve devre arası Malatyaspor’dan transfer etikleri Mehmet Albayrak’la buldukları gollerle üzerlerindeki stresten kurtuldular. Kasımpaşa engelini 89’da bulduğu frikik gölüyle kayıpsız aşan Karşıyaka ilk iki için iddialı bir noktaya geldi. Sistemini oturtan İzmir ekibi, karşılaşmaların ikinci yarılarında sonuca gitmesini biliyor. Konuk ekip tercihi sizi üzmez.

        453 KASIMPAŞA-GÜNGÖREN BLD. 0 VEYA 2 2.44

        Arka arkaya kayıplarla zor durumda kalan iki ekibin mücadelesi. Kasımpaşa içerideki Giresun ve deplasmandaki Karşıyaka maçlarını gol atamadan kaybettiği gibi pozisyon sıkınıtısı da yaşadı. Erhan, Sertan gibi bireysel yeteneklerin markajda kalması Lacivert-Beyazlılar’ın skor bulmasını güçleştiriyor. Son dört maçta sadece bir puan alan Güngören Belediyespor düşme hattının bir basamak üstünde bulunuyor. Üst sıralardaki takımlara karşı konsantre olma sıkıntısı çekmiyorlar. Rize, Diyarbakır ve Kasımpaşa’yı yenip Altay ile son dakikada yedikleri golle berabere kaldılar. Rakip yine bir zirve adayı ve Güngören’in de galibiyete ihtiyacı var. Bu sezon Kasımpaşa’yla biri özel, biri de kupada olmak üzere yaptığı üç maçta da kaybetmeyen ve iki galibiyet alan Bordo-Beyazlılar bir kez daha rakibine teslim olmaz.

        445 ADANA-KARTAL 1 1.50

        Adanaspor, Erciyessporlu oyuncuların sağlık sorunları yüzünden maçı ertelenence hafta sonunu maç yapmadan geçirdi. Forvet Volkan Glat’ın iyileşmesi, Fuat’ın da cezasının sona ermesiyle eksikleri kalmadı. İkinci yarıya, toplama bir takımla giren Kartalspor’un içeride ve dışarıda taktiği aynı. İstanbul ekibi kontratak futboluyla sonuç arıyor. Düşme hattıyla arasında üç puanlık fark bulunan ev sahibi kazanıp ateş hattından uzaklaşır.

        446 ALTAY-ORDU 1 1.50

        Manisa deplasmanında kalecisi Gökhan’ın kurtardığı penaltıyla geriye düşmekten kurtulan Altay, Brezilyalı Tiago’nun bitime kısa bir süre kala attığı golle de üç puana ulaştı. Bu sonuçla ilk iki için yeniden ümitlenen İzmir ekibi, 9 maçtır mağlup olmuyor. Ev sahibinde Erdi ve Erdal Güneş cezaları nedeniyle forma giyemeyecek. Son iki sezonda deplasmanda Altay’ı mağlup eden Orduspor çıkışı yine İzmir’de arıyor. 6 maçta sadece 4 puan alabilen Karadeniz ekibi bu süreçte sadece kazandığı Rize maçında kalesinde gol görmedi. Savunma oyuncusu Akaminko’nun cezalı olması defanstaki problemi artıracak. Altay evinde daha fazla Ordu’ya kaybetmez ve üç puanla Süper Lig iddiasını güçlendirir.

        YAŞAR GÜLAY’IN BANK ASYA KUPONU

        451 G.Antep Bld.-Karşıyaka 2 2.05

        452 Karabük-Bolu 0 3.00

        453 Kasımpaşa-Güngören Bld. 0 veya 2 2.44

        445 Adana-Karatl 1 1.50

        ORAN: 22.50

        2. LİG YÜKSELME GRUBU

        463 VAN BLD.-ÇORUM 0 VEYA 2 1.60

        İlk yenilgisini Mersin İdman Yurdu deplasmanında alan Van Belediyespor, dört eksiğine rağmen puan çıkarabileceği pozisyonları yakaladı. Ancak Aydın Tabak ve ikinci yarıda oyuna dahil olan Okan Yılmaz’ın son vuruşlarda başarısız olması nedeniyle mağlubiyetten kurtulamadılar. Birer hafta arayla Fikret, Zeki ve Ayhan’ın sakatlıklarıyla kadro kurma konusunda sorun yaşayan kırmızı-siyahlılar, Mersin deplasmanına bu oyuncuların yanısıra forvet İbrahim Ülüm’ü de götürememişti. Dört oyuncunun Çorum’a karşı da forma giyemeyecekleri belirtildi. Çorumspor evinde oynadığı son iki maçta sadece 1 puan alabildi. Önceki hafta Mersin İdman Yurdu karşılaşmasında basit goller yiyerek 4-2 kaybeden kırmızı-siyahlılarda bu karşılaşmanın ardından teknik direktör Cevdet Uzunköprü kadroda revizyona gitti. Mersin maçında 11’de başlayan iki oyuncuyu kadroya almayan Uzunköprü, yeni transferlerden forvet Aytek’i de ilk kez 11’de oynattı. Yağmur nedeniyle ağırlaşan zemine rağmen pozisyon bulmakta sıkıntı yaşamayan Çorumspor, takımın 12 golle takımın en skorer ismi olan Hüseyin Sertaç Baydar’ın direkten dönen vuruşuyla galibiyetten oldu. Üç maçtır kazanamayan konuk ekip kötü gidişe Van’da son vermek istiyor. Sertaç’ın cezalı duruma düşmesi Çorumspor için handikap gibi gözükse de Aytek bu oyuncunun boşluğunu doldurabilir. Okan Yılmaz’ı henüz tam hazır olmadığı için ikinci devrelerde oynatabilen Van Belediyespor 5 maçın 3’ünde skor bulamadı. Kar yağışının beklendiği Van’da Çorumspor teslim olmaz.

        455 BEYKOZ-DİSKİ 1 2.10

        Geride kalan 5. hafta sonunda da kazanamayan iki ekibin mücadelesi. Son sıradaki Beykoz’da teknik direktör Ergun Ortakçı’nın iki maçlık cezası sona erdi. Deneyimli teknik adam bu karşılaşmada takımın başında, sahada olabilecek. İstanbul ekibi son iki deplasman maçında 4 gol atmasına karşın sadece 1 puan alabildi. Tokat’ta 2-0’lık avantajı koruyamayan sarı-siyahlılar, Buca karşısında ise oyuna ortak olma şansını yakalayamadılar. İlk iki maçını kaybeden DİSKİ ise son üç haftada beraberlik serisi yaptı. Van Belediye ve Eyüp karşılaşmalarını golsüz geçen Diyarbakır temsilcisi, geçtiğimiz hafta Tarsus İdman Yurdu karşısında muhteşem bir geri dönüş yaptı. Cezası nedeniyle Halil ve Mansur’u, sakat oldukları için de Mehmet Akif’le Erhan’ı oynatamadıkları mücadelede, devrenin son bölümlerinde yedikleri gollerle soyunma odasına 2-0 geride gittiler. Sinan’ın golleriyle 60. dakikada skoru 2-2’ye getirdikleri mücadelede, konuk ekibin direkten dönen iki topu şansları oldu. Cezaları biten Mansur ve Halil takımdaki yerlerini alabilecek. Erhan ile Mehmet Akif’in sakatlıkları sürüyor. İki sakatlık haberi de hafta içinde geldi ve Tarsus maçında attığı iki golle takımına bir puanı kazandıran Sinan da ayağındaki çatlak nedeniyle en az 4 hafta takımdan ayrı kalacağı açıklandı. Ayrıca Soner de sakatlığı sebebiyle İstanbul’a götürülmedi. Kazanmaya ihtiyacı olan iki ekibin mücadelesinde ev sahibi kazanmaya yakın.

        456 EYÜP-MERSİN İY. 2 1.85

        Kazanamayan takımlardan biri olan Eyüpspor gol sorununu çözemiyor. 5 maçın 3’ünü golsüz beraberliklerle geçen İstanbul ekibi, skor bulduğu iki maçı da kaybetti. Cezası biten Murat Aydoğdu’nu oynatabilecek olan Eyüpspor deplasmanına gidecek olan Mersin İdman Yurdu, son üç maçını kazanarak liderliğe yükseldi. Geniş kadronun avantajlarını çok iyi kullanıyorlar. Zafer Biryol ve Sami İzcican gibi hücumda etkili olan kırmızı-lacivertlilerde bu ikiliye yeni transfer Abdullah Halman da katıldı. Beş maçın 4’ünde skor bulmaları ve 13 gole ulaşmaları ofansif güçlerini ortaya çıkarkıyor. İstanbul deplasmanına iki eksikle gidiyorlar. Altan uzun süredir oynamıyor. Veysel ise geçtiğimiz hafta Van Belediye maçında sakatlandı. Kolu kırıldığı bildirilen Veysel bir süre takımdan uzak kalacak. Kadro kalitesiyle maçları çözen Mersin İdman Yurdu, galibiyete ihtiyacı olan Eyüpspor engelini aşmakta da zorlanmaz.

        461 TARSUS İY.-KÖRFEZ BLD. 1 1.70

        Tarsus İdman Yurdu son iki haftada inanılmaz puan kayıpları yaşadı. Önceki hafta Bucaspor’u konuk eden sarı-lacivertliler, 20. dakikasını 3-0 önde getikleri mücadeleden 90+1’de yedikleri golle bir puan alabildi. Geçtiğimiz hafta da DİSKİ deplasmanında skor üstünlüğüne ulaşan Tarsus İdman Yurdu, devreyi 2-0 önde kapattı. Ancak 49 ve 60. dakikalarda yedikleri gollerle yine kazanamadılar. Son bölümlerde arka arkaya iki toplarının direkten dönmesi büyük şanssızlıktı. Sakatlıkları nedeniyle bir süre takımdan uzak kalan kaleci Halit ve Ercan geçtiğimiz hafta takıma katıldı. Yükselme Grubu maçlarında forma giyemeyen Berk Deniz ise bu hafta da yok. Cuma günü yapılması gereken son idmana oyuncuların çıkmaması ev sahibinde moralleri bozsa da maç kadrosunda önemli değişiklik olmayaceği belirtiliyor. Yani bir nevi uyarı niteliğindeki bu olayın ardından Tarsus’ta kenetlenme olacağını söyleyebiliriz. Körfez Belediyespor hafta sonunda iki önemli eksiğine rağmen Eyüpspor engelini aşmayı bildi. 13 golle takımın en skorer ismi olan Yunus ve Yüksel’in sakatlıkları nedeniyle forma giymediği karşılaşmada Kocaeli ekibi Cüneyt’in iki golüyle kazandı. Tarsus deplasmanına 9 eksikle gitmeleri handikap. Murat Şahin ve Salim kart cezalısı, Kıvanç, Bilal, Yunus, Yüksel, Gökhan, Cüneyt ve Fatih sakatlıkları nedeniyle oynayamayacaklar. Son iki maçta rahat kazanabileceği karşılaşmaları ikinci devrede yediği gollerle birer puanla geçmek zorunda kalan ev sahibi daha fazla hata yapmaz.

        462 TOKAT-BUCA 0 3.10

        Mersin İdman Yurdu deplasmanındaki 5-0’lık farklı mağlubiyetin ardından üst üste iki beraberlik alan Tokatspor da 5. hafta sonunda 3 puan alamayan ekiplerden. Geçtiğimiz hafta Çorum deplasmanında rakibin direkten dönen topu sayesinde yenilmekten kurtuldular. O karşılaşmada cezaları nedeniyle oynayamayan Fatih Ciminli ile Gökalp Seçal bu hafta takımdaki yerlerini alabilecek. Bucaspor’da da kaptan Yılmaz Özlem’in cezası sona erdi. Sakatlığı geçmesine karşın geçtiğimiz hafta tedbir amaçlı olarak Beykoz maçında yedek kulübesinde bekleyen forvet Türker’in durumu netlik kazanmış değil. İlk galibiyetini almak isteyen ev sahibiyle en azından bir puanla evine dönmenin planlarını yapan iki ekibi bekleyen önemli bir sorun var. Karşılaşmanın oynanacağı Pazar günü Tokat’ta kar yağışı bekleniyor. Ağırlaşan zemin ve kar yağışı takımların performansını olumsuz etkileyebilir. Beraberlik ilk ihtimal olur.

        YAŞAR GÜLAY’IN YÜKSELME GRUBU KUPONU

        463 Van Bld.-Çorum 0 veya 2 1.60

        455 Beykoz-DİSKİ 1 2.10

        461 Tarsus İY.-Körfez Bld. 1 1.70

        462 Tokat-Buca 0 3.10

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ