Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Diğer Olimpiyat Nazmiye'ye coşkulu karşılama! - Olimpiyat Haberleri

        Malezya'da yapılan şampiyonadaki ilk hakkında 102,5 kilo, ikinci hakkında da 106 kiloyu kaldırarak altın madalya alan ve dünya rekoru kıran Türk halterci Nazmiye Muslu, memleketi Konya'ya geldi.

        Konya Havaalanı'nda coşkulu bir kalabalığın çiçeklerle karşıladığı milli halterci, kendisini karşılamaya gelen kalabalığı görünce duygulu anlar yaşadı.

        Milli sporcunun babası Hüseyin, annesi Sıdıka Muslu ve 18 aylık nişanlısı Halil İbrahim Önel, Nazmiye Muslu'ya sarılarak sevinç gözyaşı döktü.

        Daha sonra altın madalyayı öperek boynuna takan Muslu, ailesiyle birlikte gazetecilere poz verdi.

        ''TEK HEDEFİM OLİMPİYATLARDA MADALYA ALMAK''

        Kaldırdığı 106 kiloyla dünya rekoru kıran Milli Halterci Muslu, gazetecilere yaptığı açıklamada, şampiyona öncesi çok iyi hazırlandığını rekor kıracağına hep inandığını söyledi.

        ''Gülerek, oynayarak maç aldım'' diyen Muslu, ''Olimpiyatlarda madalyayı kendi ellerimle verdim ama dünya şampiyonasında alacağımı biliyordum. Bundan sonra tek hedefim olimpiyatlarda madalya almak'' dedi.

        Muslu, 2012 yılında Londra'da yapılacak olimpiyatlarda da rekor kıracağına inandığını vurgulayarak, ''Oraya kendi rekorumu kırmaya gideceğim'' diye konuştu.

        18 AYLIK NİŞANLISI DA MİLLİ JUDOCU

        Milli halterci Muslu'nun 18 aylık nişanlısı Halil İbrahim Önel de nişanlısının aldığı madalyanın kendilerini gururlandırdığını söyledi.

        Kendisinin de görme engelli olduğunu ve Görme Engelliler Judo Milli takımında yer aldığını ifade eden Önel, ''Çok mutluyuz. Beklediğimiz bir rekordu. Nazmiye bu şampiyona için yaklaşık 1,5 yıldır çalışıyordu. Daha fazlasını da yapabilirdi ama rekor kırması bize yetti. İlk 4-5 ay zaten ben çalıştırmıştım. Ancak farklı kulübe geçmem sebebiyle nişanlımı da farklı hocalar çalıştırmaya başladı'' dedi.

        Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı da Muslu'nun, şampiyonada ikinci hakkında 106 kiloyu kaldırarak Türk bayrağını orada dalgalandırdığını, bundan dolayı kendisiyle gurur duyduklarını söyledi.

        Kalaycı, bugüne kadar engellilerin spor yapmasıyla ilgili olarak tüm olanakları sağladıklarını, bundan sonra da bu desteği sağlamaya devam edeceklerini bildirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ