Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Spor Doping davası ertelendi - Spor Haberleri

        Süreyya Ayhan Kop'un duruşmasına Atletizm Federasyonu binasında devam edildi. Atletizm Federasyonu Hukuk Kurulu tarafından görülen davanın 2. duruşmasına milli atlet Süreyya Ayhan Kop'un yanı sıra, eşi ve antrenörü olan Yücel Kop ile avukatı Osman Buldan katıldı. İlk duruşmada dört kişi olan Federasyon Hukuk Kurulu ise üç kişiye düştü.

        İlk duruşmada, Ömer Remzi Arıkan başkanlığında, üyeler Hüseyin Serin, İhsan Yeşilyurt ile Orhun Çınar'dan oluşan Hukuk Kurulu'ndan Çınar ayrıldı. Orhun Çınar'ın Federasyon Başkanı Mehmet Terzi'nin avukatı olduğu ve bu nedenle yapılan itiraz nedeniyle görevinden çekildiği öğrenildi.

        Duruşmanın ardından bir açıklama yapan Süreyya Ayhan Kop'un avukatı Osman Buldan, hukuk kurulunun nihai kararını gelecek hafta alacağını söyledi. Buldan, esasa ilişkin savunma yapmak ve delilleri sunmak üzere kendilerine 1 hafta süre verildiğini belirterek, "Yargılama devam ediyor. Henüz çıkan bir karar yok. Amerika'da bulunan bir tanığımız savunmamızda önemli bir rol oynuyor. Süreyya Ayhan'ın masumiyeti yönünde önemli olan bir tanığın ifadesine başvurulması gerektiğini mahkemeye söyledik. Mahkemede bize Amerika'da bulunan tanığın ifadesini getirmemiz için 1 hafta süre verdi. Gelecek duruşmada ise nihai karar alınacak" diye konuştu.

        Buldan, ilk duruşmanın ardından yaptıkları 'Süreyya Ayhan sporcu değil, Yücel Kop'ta antrenör değil' şeklindeki açıklamalarının yanlış anlaşıldığını ifade ederek, "Biz, sporcu tescilli olmadığı için sporcu değildir dedik. Süreyya Ayhan'ın Atletizm Federasyonu özer olduktan sonra hiçbir tescili yapılmamıştır. Kuralda yazılı sporcu tanımına uymadığı için böyle bir açıklama yapmayı gerek görmüştük" dedi. Avukat Buldan, Yücel Kop'un da antrenörlük belgesinin bulunduğunu ancak 1 yılı aşkın bir süredir kendisine görev verilmediği için geçtiğimiz haftaki açıklamayı yaptıklarını belirtti.

        Milli Atlet Süreyya Ayhan Kop ise, mahkemenin sonucuyla ilgili olarak ümidini koruduğunu ifade ederek, "Başından beri beklentim çok büyük. Bu maddelerin vücuduma nasıl girdiğini hala bilmiyorum. Bu işi gerçekten yapmadığım, bilinçli olarak doping yapmadığım için ümitliyim" diye konuştu.

        Atletizm Federasyonu Hukuk Kurulu Başkanı Ömer Remzi Arıkan, milli atlet ve eşinin geçtiğimiz hafta yaptıkları açıklamalara atıfta bulunarak, "Kendilerine sporcu ve antrenör olduklarını söyledik" dedi. Arıkan, esas hakkında savunmaların yapılması ve nihai kararın alınması için duruşmayı 1 hafta ertelediklerini sözlerine ekledi.

        Öte yandan, Çankırı Dernekleri Federasyonu Gençlik Kolları'na bağlı bir grup, mahkeme öncesinde bir basın açıklaması yaptı ve ardından milli atlete dava öncesi ve sonrasında destek verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ