Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Tenis TEB BNP Paribas İstanbul Cup'ta Venus Williams, 10 yıl sonra yeniden köprüye çıkacak - Tenis Haberleri

        HTSPOR | MURAT AĞCA

        TEB BNP Paribas İstanbul Cup’ın ilk kez yapıldığı 2005’te İstanbul’a gelen yıldız raket Venus Williams’ın Boğaziçi Köprüsü ortasına kurulan kortta kıtalararası tenis maçı yapması, spor dünyasında büyük yankı uyandırmıştı. 10 yıl sonra yeniden İstanbul’da raket salllayacağı açıklanan Venus, bir kez daha köprüye çıkacak. İki kıta arasında tenis oynayacak olan ABD’li yıldız tenisçiye 10 yıl önce İpek Şenoğlu eşlik etmişti. İkinci randevuda ise aynı isimli bir başka genç yıldızımız İpek Soylu olacak Venus’un karşısında... Valilik ve belediyeden alınan izinler sonrası Venus Williams’ın köprü şovunun 20 Temmuz pazartesi günü saat 15.00’te yapılacağı kesinleşti. 10 yıl önce köprünün bir tarafı trafiğe kapatılmıştı. Ancak bu sefer köprüde trafik durmayacak. Zira iki tenisçi, köprünün yürüyüş yoluna kurulacak mini kortta gösteri yapacak. Venus ve İpek’in şov maçı sonrası ABD’li raket, boğazın serin sularına raketiyle top vuracak.

        20 TEMMUZ’DA BAŞLIYOR

        10 yıl önce Ataköy’de geçici küçük bir kortta maça çıkan Venus Williams’ı bu yıl Esenyurt’ta inşaa edilen ve erkeklerde Roger Federer’in katıldığı İstanbul Open’a da ev sahipliği yapan dev tenis kompleksi Garanti Koza Arena karşılayacak. 20-26 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek turnuvada Venus’un yanı sıra Jelena Jankovic, Elina Svitolina, Flavia Pennetta, Belinda Bencic Anastasia Pavlyuchenkova gibi kadın tenisinin önemli isimleri de katılacak.

        ÇAĞLA’YA DEV PARTNER

        TEB BNP Paribas İstanbul Cup’ta ana tabloda yer alan milli tenisçi Çağla Büyükakçay, çiftlerde ünlü Sırp raket Jelena Jankovic ile birlikte raket sallayacak. Teklerde de seribaşı olacak Jankovic’in, Çağla’yla oynamayı kabul etmesi tenisseverlerde heyecan uyandırdı. Tenisdunyasi.net’in haberine göre turnuvada Çağla-Jankovic’in yanı sıra, İpek Soylu da İtalyan yıldız Francesca Schiavone ile çift olacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ