Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Tenis İstanbul Cup Garanti Koza Arena’da yarından itibaren iki hafta süreyle tam bir tenis resitali yaşanacak - Tenis Haberleri

        HABERTÜRK SPOR

        İki hafta süreyle tenisin kalbi İstanbul’da atacak. Garanti Koza Arena’nın ev sahipliğinde üst üste iki dev turnuvada, dünyaca ünlü yıldız raketler şampiyonluk mücadelesi verecek. Önce 18-24 Nisan tarihleri arasında artık bir ‘klasik’ haline gelen, toplam 226 bin 750 dolar para ödüllü TEB BNP Paribas İstanbul Cup heyecanı yaşanacak. Ardından 25 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında bu kez erkekler korta çıkacak ve toplam 483 bin 80 Euro para ödüllü TEB BNP Paribas İstanbul Open mücadelesi başlayacak. Son dört yıldır temmuz ayında ve sert zeminde oynanan turnuva, bu yıl yapılan değişiklikle 2008’den önce olduğu gibi toprak korta döndü. TSURENKO DUBLE PEŞİNDE Güvenlik endişesi ve şanssız sakatlıklar sonrası bazı önemli isimlerin çekilmesine rağmen her iki turnuva da önemli tenisçileri ağırlayacak. İstanbul Cup’ta 1 numaralı seribaşı Slovakya’nın 21 yaşındaki yetenekli raketi Anna Karolina Schmiedlova olacak. Fransa Açık ve Amerika Açık’ta 3. turu bulunan dünya 34 numarası Schmiedlova, geçtiğimiz yıl Katowice ve Bükreş’te iki şampiyonluk kazandı. Ukraynalı Lesia Tsurenko geçtiğimiz yaz ilk WTA birinciliğine ulaştığı İstanbul’a bu kez unvanını korumak için gelecek. 26 yaşındaki raket, şampiyonluğu kazanabilirse turnuva tarihinde bir ilke imza atmış olacak.

        TOPRAK KORTA DÖNÜLDÜ

        2014 yılında hizmete açılan Garanti Koza Arena, Türkiye’nin en büyük kortu unvanına sahip. Seyirci kapasitesi 8000 olan merkez kort, toplam 60 kort olarak planlanan Esenyurt’taki tenis kompleksinin kalbinde inşa edildi. İlk yılında TEB BNP Paribas İstanbul Cup’a ev sahipliği yapan tesis, 2015’te aralarında Roger Federer’in de olduğu ATP yıldızlarını ağırladı. Garanti Koza Arena, iki haftalık tenis şöleni için özel olarak toprak korta dönüştürüldü.

        TÜRKLER DE KORTTA

        Türk raketler bu yıl iki turnuvada da ana tabloda boy gösterecek. Kadınlarda Çağla Büyükakçay ve İpek Soylu'nun yanısıra elemelerde de Ayla Aksu, Berfu Cengiz ve Melis Sezer ülkemizi temsil edecek. Erkeklerde ise Marsel İlhan ve Cem İlkel wild card ile turnuvaya katılacak.

        GÖZLER TOMİC VE DİMİTROV’DA

        Bir sonraki hafta başlayacak İstanbul Open’da ise gözler, 1 ve 2 numaralı seribaşı olarak mücadele edecek Avustralyalı Bernard Tomic ile Bulgar Grigor Dimitrov’un üzerinde olacak. İki favori yıldızı zorlayacak isimler arasında 3 ve 4 numaralı seribaşları Ivo Karlovic ile Juan Monaco bulunuyor. 23 yaşındaki dünya 21 numarası Tomic, yakın geçmişte Türk vatandaşlığına geçme ihtimaline ilişkin haberlere de konu olmuştu. Stili benzediği için ‘Bebek Federer’ diye anılan 25 yaşındaki Dimitrov ise 2014’te dünyada 8 numaraya kadar yükseldi. 2 metre 11 santimetrelik boyuyla ATP Tour’un en uzun boylu oyuncusu unvanın sahip dünya 30 numarası Karlovic de ace’leriyle dikkat çekiyor. Hırvat raket, kariyerinde 10 bin ace sayısına geçen yıl ulaşmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ