Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Tenis Grand Slams Roger Federer elendi, Milos Raonic Finalde - Tenis Haberleri

        İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen turnuvanın onikinci gününde tek erkeklerde Kanadalı tenisçi Milos Raonic , dünya klasmanında 3'üncü sırada yer alan 7 kez Wimbledon şampiyonu İsviçreli tenisçi Federer ' i 6-3 , 6-7, 4-6 , 7-5 ve 6-3'lük setlerle 3-2 mağlup ederek finale adını yazdırdı. Raonic, bu galibiyetiyle Wimbledon'da finale yükselen ilk Kanadalı olarak tarih yazdı.

        Wimbledon'da 11. kez yarı final oynayan ve bugüne kadar hiç kaybetmeyen Federer , ilk setin dördüncü oyunda Kanadalı rakete oyun kırdırınca 3-1 geriye düştü. Bu set İsviçreli sporcunun backhand tarafına yıkmaya çalışan Raonic ile oyunu tüm sahaya yaymaya çalışan Federer'in taktik savaşı halinde geçti.

        Servis atışlarında en çok oyun kazanma sıralamasında üçüncü durumda olan Raonic, bu becerisini bu sette de devam ettirdi ve oyunu 6-3 kazanarak , maçta 1-0 öne geçti .

        Daha önce 11 kez karşılaşan ikiliden Federer, dokuz kez yendiği Kanadalı tenisçi karşısında ikinci sete servis-vole oyunu ile başladı. Raonic , zaman zaman 230 km' ye varan birinci servisleri ile oyuna tutunarak, İsviçreli raketten gelen zayıf "return" leri file önünde öldürerek oyunda 6-6 beraberliği sağladı . Oyun sonucunu tie - break belirledi. Federer , oyunu 7-6 kazanarak , maçta skorunu 1-1 beraberliğe getirdi .

        Üçüncü sette her iki oyuncu kendi servis oyunlarını kazanınca, skor 3-3 berabere geldi. Raonic ' in yedici " Double Foult " ' nu yaptığı bu oyunda servisini kırdırarak, oyunda 4-3 geriye düştü . Federer kalan zamanda rakibinin sahasına doğru gönderdiği derin toplarla sayıları alarak , bu seti 6-4 kazandı ve maçta 2-1 öne geçti .

        Dördüncü set, her iki sporcunun da " Love Game" oyunları ile başladı. Karşılıklı alınan sayılar sonucunda oyun 6-5 Raonic' in lehineyken, Federer üst üste iki " Double Fault " yaparak oyunu Kanadalı tenisçiye hediye etti. Oyunu 7-5 kazanan Raonic , maçta skoru 2-2 ' ye getirdi .

        Final setinin dördüncü oyununda hata yapan Federer , skorda 3-1 geriye düştü . Fiziksel olarak iyice oyundan düşen İsviçreli tenisçi karşısında servis ve file önünde sayı üretmeyi başaran Raonic , bu son seti de 6-3 kazanarak , maçı 3-2 kazanmış oldu .

        WİMBLEDON'DA FİNALE YÜKSELEN İLK KANADALI OLDU

        Milos Raonic, 2014 Wimbledon yarı finalinde 3-0 yenildiği Federer'i 3 saat 25 dakika süren maçta 6-3 , 6-7 (Tie-Break 7-3 ) , 4-6 , 7-5 ve 6-3'lük sonuçlarla 3-2 yenerek , finale yükselmiş oldu .Milos Raonic Wimbledon ' da finale çıkan ilk Kanadalı tenisçi ünvanını kazanmış oldu .Raonic finalde Tomas Berdych ve Andy Murray karşılaşmasının galibi ile karşılaşacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ