Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Voleybol Hollanda: 3 - Türkiye: 0 (Avrupa Voleybol Şampiyonası) - Voleybol Haberleri

        Filenin Sultanları’nın ‘rüya’ gibi başlayan Avrupa Şampiyonası’ndaki kupa macerası Hollanda ‘kabusu’ ile noktalandı. Gruptan set bile vermeden çıkan Türkiye için tehlike çanları çeyrek finaldeki Almanya maçında çalmaya başlamıştı. O zorlu karşılaşmayı 3-2 ile atlatan Sultanlar’ın servis karşılamada zaafına dün hücumdaki zayıflık ve basit hatalar da eklenince, müthiş bir seyirci desteğiyle oynayan Hollanda karşısında şansı kalmadı. Hücumda Slöetjes ve Buijs’e çözüm bulamayan Sultanlar, file üstüne adeta duvar ören rakibine karşı ayakta kalmakta zorlandı.

        Dengeli giden ilk sette 13-13 sonrası üstünlüğü ele alan Hollanda, 21-17 öne geçti. Set sonunda Neriman ile sayılar bulan Ay-Yıldızlı ekip 23-21’i yakaladı ancak set 25-22 ile Hollanda’nın oldu. 2. setin başında Polen’in sayılarıyla 4-3 öne geçen Sultanlar, rakibin bloklarını aşamayınca teknik molada 8-6 geriye düştü. Manşet hataları artan Milliler’e karşı Hollanda farkı 5 sayıya kadar çıkardı. Gözde ile direnen Sultanlar önünde iyi manşet çıkaran Portakallar, bloklarla da çabalarımızı eritince 25-18 ile 2-0 geriye düştük.

        GENÇLER ATEŞLEDİ

        3. sete moralli başlayan Hollanda ilk teknik molaya 8-5 önde gitti. Farkı 6 sayıya kadar açan Hollanda önünde Hande’nin servis turunda gelen sayılarla tutunmaya çalışan ve hücumda hareketlenen Milli Takım, rakibin etkili smaçlarına çözüm bulamayınca 2. teknik molayı 16-10 geride geçtik. Nilay’ın oyuna girmesiyle toparlanan Sultanlar, hücumda da Kübra, Gözde ve Eda ile etkisini artırınca üst üste kazandığı sayılarla 21-20 öne geçti. Ancak basit servis hatalarıyla yeniden yakalandık. Karşılıklı sayılarla müthiş bir çekişmeye sahne olan set sonunda 28-26 ile gülen Hollanda finale çıkan taraf oldu.

        BURCU HAKYEMEZ DAL

        MİNİ YORUM: CESURLAR BİR KEZ ÖLÜR

        Maç öncesi en önemli detay, neredeyse tüm oyuncularımızı tanıyan Hollanda Antrenörü Guidetti’ye karşı vereceğimiz psikolojik savaştı! Biz bu psikoloji oyununda, son bölüm hariç Guidetti’ye yenik düştük. Yapmamamız gerekenleri yaptık, yapmamız gerekenleri de yapmadık. İyi servis atmazsanız Hollanda gibi yüksek bir takıma karşı defansta büyük problem yaşarsınız... Yaşadık! Servis karşılamada sıkıntınız var ise sizi yakından tanıyan karşı takımın antrenörü bu zaafı çok iyi kullanır. Guidetti bunu değerlendirerek iyi hücum etmemizi engelledi. Hücum ve serviste risk almadan oynadık. Hollanda gibi hücumda iyi oynayan bir takıma karşı yükselen topları manşetle karşı sahaya atarsanız, risk almazsanız kaybedersiniz. 3. sette 16-10 gerideyken yaptığımız oyuncu değişiklikleri, kaybedilecek bir şeyin kalmadığı noktada “Cesurlar bir kez ölür” diyerek risk almamız seti 20-20’ye getirdi. Ama maçta kalmamıza yetmedi.

        Böyle bir maçtan sonra bugün en zor şey madalya için savaşmak. Ama biz zoru severiz. Yeter ki “Cesurların bir kez öldüğü”nü unutmadan, korkmadan, risk almadan kendi oyunumuzu sahaya koyalım. Hollanda’ya karşı ayakta kalabilen tek isim olan kaptan Gözde’ye uyum sağlayalım.

        Hollanda: 3 - Türkiye: 0

        Salon: Ahoy Spor ve Sergi Sarayı

        Hakemler: Heike Kraft (Almanya), Stefano Cesare (İtalya)

        Hollanda: Dijkema, Balkestein-Grothues, Belien, Sloetjes, Buijs, De Kruijf (Stam-Pilon, Pietersen, Nummerdor-Flier, Stoltenborg)

        Türkiye: Gözde Kırdar, Kübra Akman, Polen Uslupehlivan, Neriman Özsoy, Eda Erdem Dündar, Naz Aydemir Akyol, (Gizem Karadayı, Gözde Yılmaz, Meliha İsmailoğlu, Hande Baladin, Nilay Özdemir)

        Setler: 25-22, 25-18, 28-26

        Süre: 93 dakika (32, 27, 34)

        A Milli Kadın Voleybol Takımı, Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) tarafından düzenlenen Kadınlar Avrupa Şampiyonası'nın yarı final maçında Hollanda'ya 3-0 yenildi.

        Hollanda'nın Rotterdam kentindeki Ahoy Spor ve Sergi Sarayı'nda oynanan maçı 3-0 kaybeden ay-yıldızlı ekip, yarın TSİ 15.00'te üçüncülük maçına çıkacak.

        Rusya, yarı finalde Türkiye'yi yenen Hollanda ile yarın TSİ 18.00'de Avrupa şampiyonluğu için mücadele edecek. Şampiyonada bronz madalyanın sahibini belirleyecek 3'üncülük maçında ise Türkiye ile Sırbistan TSİ 15.00'te karşı karşıya gelecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ