Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Voleybol Kimberly Hill: Tüm kupaları istiyorum - Voleybol Haberleri

        HABERTÜRK SPOR | BURCU HAKYEMEZ BAL

        Amerika Milli Takımı’nın gelecek vaad eden oyuncularından Kimberly Hill, bacağındaki sakatlığın tedavisi sonrasında yeni takımı VakıfBank’a katıldı. 2014 Dünya Şampiyonası’nda en değerli oyuncu (MVP) seçilen 25 yaşındaki Hill, Türk basınında ilk röportajını HABERTÜRK’e verdi. İşte genç yıldızın izlenimleri:

        Avrupa’da geçirdiğin 2 yılın ardından VakıfBank’a gelme kararını nasıl aldın?

        Amerika Milli Takımı’ndaki takım arkadaşlarımdan İstanbul ve buradaki yaşantı ile ilgili harika şeyler duydum. Onlardan edindiğim bilgiler sebebiyle hep gelmek istediğim bir şehirdi. Bütün bunların yanında dünyanın en iyi takımlarından biri olan ve iyi koçlarından birinin çalıştırdığı VakıfBank’tan aldığım teklifi kabul etmek çok kolay oldu.

        Sopot’ta, Şampiyonlar Ligi’nde VakıfBank ile oynamıştın. Şimdi ailenin içine girince nasıl gözüküyor? VakıfBank dışardan bakınca iyi programı olan mükemmel bir kulüp gibi gözüküyordu. İyi antrenörle çalışan, bütün taşları yerli yerine oturmuş ve özellikle daha başarılı olmak için çalışan bir takım. Aileye girince gördüm ki Vakıfbank kesinlikle göründüğü gibi bir takım.

        VakıfBank’ta Amerikalı antrenör Jamie Morrison ile beraber olmak neler hissettiriyor?

        İkimizin de VakıfBank’a geleceği belli olunca güldük ve sevindik. İyi anlaştığım ve beni anlayan bir antrenör. Onunla milli takımın ardından VakıfBank’ta da beraber çalışmak bence benim şansım olacak.

        Takıma geç katıldın ama izlediğin kadarıyla takımın performansını nasıl buldun?

        Takımımın durumundan memnunum. Hepimiz daha iyi oynamak için çalışıyoruz. Maçlarda neticeden çok oyun kalitemize ve daha iyi olmaya konsantre oluyoruz. Yükselen bir oyun grafiğimiz var, sonunda ulaşacağımız noktayı ben de merak ediyorum.

        Seni Dünya Şampiyonası’nda kazandığın MVP ödülü sonrasında tanıdık. Bu başarıyı bekliyor muydun?

        2014 Dünya Şampiyonası her şeyin yolunda gittiği, takım olarak hepimizin iyi hissettiği turnuvalardan biriydi. Her maça ayrı ayrı konsantre olup, adım adım ilerledik. Sonunda MVP oldum ama benim için en önemlisi altın madalya almaktı.

        Türk takım arkadaşlarını nasıl buldun?

        Aslında milli takımda birçok kez karşılıklı oynadınız. Hepsi tahmin ettiğim gibi. Bütün takım arkadaşlarım cana yakın ve çok sıcak kanlılar. Çok iyi rakipler ve mücadeleyi seviyorlar. Bu da bence hepimizin birbirini zorlamasıyla daha iyi oynamamızı sağlıyor. Bazıları tahmin ettiğimden daha şirin. Mesela Kübra, çok tatlı. Kübra’yla aynı dili konuşmasak da, bence harika biri...

        Amerika’dan en fazla neleri özledin?

        Tabii ki en çok ailemi ve arkadaşlarımı özledim. Onlar dışında en fazla Meksika yemeğini özledim. Meksika mutfağını çok seviyorum ama maalesef Amerika dışında istediğim tatta bulamıyorum.

        Kimberly ne yaparsa kendini başarılı kabul eder?

        Ne kadar takımın kalbi olmayı sevsem de, kadromuzda çok güçlü ve kariyerli isimler var. O yüzden bu sezon kimin oynadığı değil, ne kadar iyi oynadığımız ön plana çıkacak. Vakıfbank’taki en büyük hedefim bu sezon tüm kupaları kazanmak

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ