Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Voleybol Erkekler Voleybol Ligi’nde şampiyon Arkasspor oldu - Voleybol Haberleri

        Acıbadem Erkekler Voleybol Ligi play-off final serisinin 4. maçında Halbank'ı 3-0 mağlup eden Arkas Spor, seride 3-1 öne geçerek 2012-2013 sezonunu şampiyon tamamladı.

        ARKAS SPOR: 3 - HALKBANK: 0

        SALON: Atatürk Voleybol

        HAKEMLER: İlhami Şenyurt, Bayram Dikmentepe

        ARKAS SPOR: Bravo, Emin, Mustafa Ramazanoğlu, Perrin, Hakkı, Agamez (Hasan, Yiğit, Bülent)

        HALKBANK: Hüseyin, Luis, Emre, Ahmed, Priddy, Resul (Nuri, Can, Aslan, Serhat, Sabit)

        SETLER: 25-22, 25-16, 25-18

        SÜRE: 93 dakika (30, 27, 26)

        İlk sete iyi başlayan konuk ekip ikinci teknik molaya 16-12 önde girmesine rağmen son bölümde daha etkili olan Arkas Spor, Agamez'in katkısıyla ilk seti 25-22 kazandı. Arkas Spor'un 14-6 üstünlük kurduğu ikinci sette, Halbank farkı 4'e kadar indirmesine (17-13) rağmen, ev sahibi ekip ikinci seti de 25-16 galip tamamladı. Son setin ilk teknik molasına 8-5 önde giren Arkas Spor, setin sonuna kadar üstünlüğünü korudu ve seti 25-18 önde bitirdi. Müsabakayı 3-0 kazanan Arkas Spor, play-off final serisinde rakibini 3-1 yenerek şampiyonluğa ulaştı.

        ÜÇÜNCÜ KEZ ŞAMPİYON...

        Acıbadem Erkekler Voleybol Ligi play-off final serisinde Halkbank'ı 3-1 yenen Arkas Spor, ligde üçüncü kez şampiyon oldu. Ligde normal sezonu ilk iki sırada tamamlayan iki ekibin final mücadelesinde şampiyon, dördüncü maçta belli oldu. Seride 2-1 önde bulunan Arkas Spor, İzmir'de ağırladığı rakibini 3-0 yenerek, 2012-2013 sezonunu şampiyon bitirdi. Arkas Spor, play-off'ta Gümüşhane Torul Gençlik ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni, Halkbank ise Ziraat Bankası ve Fenerbahçe Grundig'i elemişti. Bu sezon CEV Kupası'nı müzesine götürerek önemli bir başarıya imza atan Halbank, Teledünya Türkiye Kupası'nı da kazanmıştı.

        KAZANAN YİNE ARKAS

        Halkbank ile play-off'larda yedinci kez eşleşen Arkas Spor, Başkent temsilcisinin ikinciliği elde ettiği 2004-2005'te, 4 takımın yer aldığı final grubunda Halkbank'la oynadığı 2 maçı da kaybettikten sonra şampiyonluğa ulaştığı 2005-2006 ve 2006-2007 sezonlarındaki ikişer maçı da kazandı. Arkas Spor, 2009-2010'da 1. turda, son 2 sezonda ise yarı finalde başkent temsilcisini elemeyi başardı. İzmir temsilcisi rakibiyle oynadığı 19 play-off maçında 14 galibiyet ve 5 yenilgi aldı.

        43. ŞAMPİYON ARKASSPOR

        Arkas Spor böylece bu sezon 43. kez oynanan ligde, 2005-2006 ve 2006-2007 sezonlarının ardından üçüncü şampiyonluğuna ulaştı. Halkbank'ın 5 şampiyonlukta kaldığı ligde Eczacıbaşı'nın 12 şampiyonluğu bulunuyor. Bu ekibi Fenerbahçe Grundig (4), Galatasaray (4), Arçelik(3), Erdemir (3), Netaş (3), İETT (3), İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Muhafızgücü ve Boronkay, birer şampiyonlukla takip ediyor.

        KUPA TÖRENİ

        Acıbadem Erkekler Voleybol Ligi'nde 2012-2013 sezonunu şampiyon tamamlayan Arkas Spor kupasını aldı. Atatürk Voleybol Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmanın bitmesinin ardından büyük sevinç yaşayan Arkas Sporlu oyuncular, coşkularını taraftarıyla paylaştı. Müzik eşliğinde şampiyonluğu kutlayan Arkas Sporlu voleybolcular, taraftarlar ile karşılıklı tezahürat yaptı. Müsabakanın ardından yapılan törende, Arkas Sporlu voleybolcuların madalyaları takıldıktan sonra şampiyonluk kupası Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil ve Acıbadem Sağlık Grubu adına törene katılan Emin Baş tarafından verildi. Sezonu ikinci sırada tamamlayan Halbanklı voleybolcular madalyalarını Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan ile Voleybol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Göksu'dan, plaketlerini ise Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'dan aldı.

        EN İYİLER ARKAS'TAN

        Final serisinin en iyilerine Arkas Spor damga vurdu. Arkas Sporlu oyunculardan Mustafa Ramazanoğlu serinin en iyi pasörü, Agamez en iyi smaçörü ve en skorer ismi, Hasan Yeşilbudak en iyi liberosu, Emin Gök en iyi blokçusu, Perrin de en iyi servis atan oyuncusu seçilirken, "en değerli oyuncu" ödülü de Agamez'e verildi. En iyi servis karşılayan oyuncu Halkbank'tan Priddy olarak belirlenirken, Paidar Demir özel ödülü ise takım arkadaşı Emre Batur'a verildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ