Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem TBMM'de dinlenme odasının tavanı sarktı

        15 Temmuz FETÖ darbe girişimi sırasında bombaların hedefi olan TBMM’de tahribatın yeni boyutları ortaya çıkıyor. TBMM bütçe görüşmeleri nedeniyle yoğun bir mesai sürdürürken Genel Kurul’un hemen arkasında bulunan bölümde beklenmeyen bir gelişme oldu. Oturumları yöneten TBMM Başkanvekilleri ve Divan üyelerinin kullandığı, Genel Kurul’da özellikle kavgalar olduğunda grup başkanvekilleri ile ortak toplantılar yapılan, Cumhurbaşkanı’nın Meclis’e konuşmak için geldiğinde dinlendiği, zaman zaman liderlerin buluştuğu bölümdeki asma tavan sarktı. Tavan çökme ihtimaline karşı direklerle desteklendi. Bütçe görüşmelerinin sürmesi nedeniyle geniş çaplı bir tadilat yapılamadı.

        REKLAM

        Gazete Habertürk'ten Saliha Çolak'ın haberine göre, Büyük onarım için bütçe görüşmeleri ve arkasından torba yasanın çıkartılması bekleniyor. Meclis bu görüşmeleri tamamladıktan sonra, fiilen 9 Ocak tarihine kadar tatile girecek. Çalışmalara verilen arada tavan da tamir edilecek. Teknik ekipler, yaptıkları inceleme sonucunda tavanın bombanın etkisiyle sarkmış olabileceğini vurguladı.

        Bombardımandan doğrudan etkilenen yerlerin tamir edildiğine işaret eden teknik ekipler, binada genel bir tarama yapıldığını ifade etti. F-16’lar tarafından bombalanan Meclis’te gelecekte de etkilerin ortaya çıkabileceğine işaret eden yetkililer, Divan salonundaki hasarın onarımı sırasında Genel Kurul Salonu’nda da genel bir tarama yapılacağını kaydetti.

        TBMM, FETÖ'DEN 19 MİLYON İSTİYOR

        2017’de 981 milyon lira olan TBMM bütçesi 2018’de 1 milyar 255 milyon lira olacak. Bütçeye, öngörülen ve öngörülemeyen tamiratlar için 14 milyon lira ödenek ayrıldı. Meclis Başkanlığı, 15 Temmuz gecesi yapılan bombalı saldırıdaki hasar nedeniyle oluşan 19 milyon 472 bin TL’lik zararın karşılanması için Fethullah Gülen, Adil Öksüz, Kemal Batmaz, Akın Öztürk, Mehmet Dişli ve Hakan Evrim gibi isimlerin de aralarında bulunduğu 124 FETÖ’cüye tazminat davası açmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ