Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tokat Yavuz Selim Özel Eğitim Meslek Okulu'ndaki özel öğrenciler, Cumhuriyet'in 100. yılını yaptıkları resimlerle kutladı.

        Yavuz Selim Özel Eğitim Meslek Okulu Öğrencileri, Görsel Sanatlar Öğretmeni Fatih Uçmaz’ın çizdiği karakalem Atatürk Portresi’nin altındaki boyanmaya hazır hale getirilen 100. yıl logosunu renklendirmek için bir araya geldi.

        Yaşları 14 ile 18 arasında değişen özel çocuklar, kendilerine eşlik eden öğretmenleri ile birlikte paletlere hazırlanan bayrak kırmızısı rengini kullanarak ellerine aldıkları fırçalarla hazırlanan tasarımı boyamaya başladı.

        Yavuz Selim Özel Eğitim Meslek Okulu Müdürü Mustafa Aydoğan, AA muhabirine, Cumhuriyetin 100. Yılı Kutlamaları kapsamında okulda Atatürk Köşesi oluşturduklarını ve bu köşeyi sınıflarda yapılan Cumhuriyet Bayramı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk temalı resimlerle süslediklerini söyledi.

        Öğrencilerin milli ve manevi duygularının da geliştirilmesi için çalışmalar yapmaya başladıklarını anlatan Aydoğan, "Öğretmenlerimizle, Cumhuriyetin 100. yılı olması hasebiyle yüzüncü yıla yönelik etkinlikler düzenlemiştik. Bu etkinliklerden birisi de Atatürk köşesinin oluşturulmasıydı. Öğrencilerimizin öğretmenleri ile birlikte yapmış oldukları çalışmaları bu köşede sergiliyoruz." ifadelerini kullandı.

        Yavuz Selim Özel Eğitim Meslek Okulu Görsel Sanatlar Öğretmeni Fatih Uçmaz da etkinlik için karakalem çalışması ile Atatürk portresi çizdiğini ve portrenin altına da Milli Mücadele'nin yüzüncü yılı anısına oluşturulan logoyu eklediğini ifade etti.

        Çalışmasına tüm öğrencilerin katkı sağlamasını istediğini dile getiren Uçmaz, "Cumhuriyet'imizin 100. yılı etkinlikleri kapsamında 100. yıl logomuzu, 100 öğrencimizle, 100 fırça darbesiyle oluşturmuş durumdayız. Öğrencilerimiz bu etkinliği yaparken heyecan duydular, mutlu oldular. Cumhuriyet'in 100. yılı kutlamalarında bizim de katkımız olduğu için, öğrencilerimizle beraber biz de mutluyuz." diye konuştu.

        Etkinlikte yer alan özel öğrenciler de çalışma esnasında eğlendiklerini söyledi.

        Okuldaki tüm öğretmen, öğrenci ve çalışanların katkısıyla, toplam 100 fırça darbesi ile tamamlanan çalışma, Atatürk köşesinde sergilenmeye başladı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tokat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tokat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler