Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Uşak Üniversitesi tarafından kentin sanayisine katkı sağlamak amacıyla hayata geçirilen "Gençler çalışıyor, Uşak gelişiyor" projesinin toplantısı yapıldı.

        Üniversitenin Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Uşak Valisi Turan Ergün, Uşak'ın sanayi kenti olduğunu belirtti.

        Ergün, projenin Uşak Üniversitesi tarafından, yetişmiş eleman ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlanmak amacıyla Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı kapsamında hayata geçirilen ve İŞKUR tarafından eş finansman ile desteklenen 320 bin avro bütçeli bir proje olduğunu söyledi.

        Projeyle eğitimde yada istihdamda olmayan gençlere, yerel ihtiyaçlara uygun olarak eğitimler verileceğini aktaran Ergün, "Bölgemizdeki sektörlerde istihdam edilecek gençlere mesleki rehberlik ve danışmanlık sağlamak, bölgemizdeki sosyal paydaşlar ve işletmelerle eğitim kurumları arasında işbirliğini arttırmak, genç işsizliğinin azaltılması konusunda kamuoyu bilinci oluşturmak temel amaçlarımız." dedi.

        Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanı Ömer Faruk Cantekin de ülkede 13 milyona yakın genç bulunmasının en büyük zenginlik olduğunu dile getirdi.

        Cantekin, projenin tekstil, deri ve seramik gibi sektörlerde, sektörlerin sorunlarına ve ihtiyaçlarına hakim olan ortaklarla, üniversite sanayi işbirliğinin değerli bir yansıması olarak geliştirildiğini ifade ederek, projeye destek verenlere teşekkür etti.

        Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş ise üniversite sanayi işbirliğine önem verdiklerini ve bu alanda bir çok çalışmaya imza attıklarını belirtti.

        Proje koordinatörü Doç. Dr. Atike İnce Yardımcı sunum yaptı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Uşak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Uşak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler