Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Mazbata bugün verilecek mi? İstanbul yerel seçimi iptal olacak mı? İşte son gelişmeler...

        Mazbata, her seçim döneminde olduğu gibi 31 Mart yerel seçimlerinden sonra da en çok araştırılan konular arasına girdi. Özellikle İstanbul'da uzayan itiraz ve oyların yeniden sayımı sürecinde, YSK'nın ilk açıkladığı sonuçlara göre yarışı önde bitiren CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'nun mazbatayı alıp almayacağı merak ediliyor. İşte mazbataya dair tüm detaylar...

        Ekrem İmamoğlu'na mazbata verilecek mi? sorusu İstanbul yerel seçimlerinde uzayan itiraz ve yeniden sayım sürecinde cevabını aramaya devam ediyor. 31 Mart yerel seçimlerinde YSK'nın ilk verilerine göre CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu yarışı önde bitirmişti. Ancak yakın takipçisi AK Parti, seçim sonuçlarına itiraz etmiş ve önce geçersiz oylar, sonra tüm oyların sayılması için YSK'ya başvurmuştu. Büyükçekmece için ise AK Parti'nin "sahte seçmen" iddiası ile YSK'ya başvurmuştu. YSK Büyükçekmece'deki iddiaların daha sonra görüşülmesine karar vermişti. Dün AK Parti YSK'ya yaptığı başvuruda İstanbul'da seçimlerin iptal olmasını talep etti, gece saatlerinde de yeniden sayımın yapıldığı son ilçe olan Maltepe'de oy sayım işlemi tamamlandı. Peki bundan sonra ne olacak?

        #habericireklam#300x250#110#right#

        EKREM İMAMOĞLU'NA MAZBATA VERİLECEK Mİ?

        İtiraz süresinde mazbatanın ne olacağı en çok tartışılan konular arasına girdi. Süreç, Maltepe'de yeniden sayımın ardından hazırlanan birleşme tutanağında en çok oyu alan adaya mazbatanın verileceği yönde ilerliyordu. Ancak dün YSK, seçimin iptal olduğu Kırıkkale'nin Keskin ilçesinde 6 oyla seçim yarışını önde bitiren İYİ Parti adayının mazbatasının iptaline karar verdi. Bu karar seçimin yenilenmesine karar verilen tüm merkezler açısından emsal olacağı belirtiliyor. Bu gelişmelerin üzerine yine AK Parti'den "itiraz süreci tamamlanmadan mazbatanın adaylara verilmemesi" yönünde yapılan başvuruya YSK'nın vereceği cevaba göre Ekrem İmamoğlu'nun mazbata alıp almayacağı belli olacak.

        MAZBATA NEDİR?

        Osmanlıcada "tutanak" anlamına gelen mazbata; seçimlerde halkın en fazla oyunu alarak görev yapmaya hak kazanmış kişilere veriliyor. Ayrıca Yargıtay, Danıştay ve Sayıştay gibi resmi kurumlarda seçilmiş kamu görevlileri de, mazbata alıyor.

        BAKMADAN GEÇME