Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Filistinli çocuklardan protesto! Öldürülen arkadaşlarının fotoğraflarını gökyüzüne gönderdiler

        Bir ellerinde balonlar. bir ellerinde bayraklar. Onlar çatışmaların gölgesinde büyüyen masum Filistinli çocuklar. Bu görüntülerse onların İsrail protestosundan...

        Görüntüler Gazze'de kaydedildi. Yüzlerce Filistinli çocuk sokağa çıktı. İsrail'in 11 yıldır uyguladığı Gazze ablukasını ve 30 Mart Toprak Günü'nden bu yana aralarında onlarca çocuğun bulunduğu, yüzlerce Filistinlinin öldürülmesini protesto etti.

        Protesto gösterisine katılan çocuklar, ellerindeki Filistin bayraklarını salladı. Üzerinde "İsrail çocukları öldürüyor", "Bizim yaşama hakkımız var", "Biz muhasara içinde doğduk" yazılı pankartlar taşıdı. Çocuklar protestonun sonunda, İsrail askerlerinin açtığı ateşte ölen Filistinli çocukların fotoğraflarını uçan balonlara bağladı. O balonları gökyüzüne bıraktılar.

        Filistinliler, 30 Mart Toprak Günü'nden bu yana, İsrail sınırında "Büyük Dönüş Yürüyüşü" adı altında barışçıl eylemler düzenliyor. Ancak İsrail askerlerinin protestolara müdahalesi sert oluyor. Bugüne dek İsrail askerlerinin açtığı ateşte 23 Filistinli çocuk hayatını kaybetti, binlercesi de yaralandı.

        BAKMADAN GEÇME