Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video İmar Barışı'nın kapsamı genişliyor

        İmar Barışı, devletle imar sorunu olan 14 milyon yapı için haziran ayında çıkarıldı. Kaçak yapılaşmayı cesaretlendireceği, doğal dokuyu bozacağı endişesiyle İstanbul Boğazı'nın ön görünümü İmar Barışı'na dahil edilmedi. Habertürk, geçen hafta, İmar Barışı'nın genişletileceğini, Boğaziçi'nin de dahil edileceğini duyurdu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı doğruladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Vedad Gürgen, Habertürk yayınına katılarak çalışmanın detaylarını anlattı. Buna göre, Beykoz ve Üsküdar'ın Boğaziçi ön görünümü sınırlarındaki bazı mahalleleri de, tıpkı Sarıyer'de olduğu gibi İmar Barışı'na dahil edilecek. Sarıyer'de ise kapsamı genişleyecek. Gürgen, 1 Ocak 2018'den sonra yapılan kaçak binaların yıkımına başlandığını da söyledi.

        Yasa teklifi ekim ayında Meclis gündemine gelecek. 3 ilçenin Boğaziçi ön görünümü sınırlarında kalan, ancak Boğaz'ı doğrudan görmeyen bazı mahalleleri de devletle barışacak. Gürgen'e göre, yasadaki bu güncellemenin nedeni, mevcut Boğaziçi Kanunu'nun artık ihtiyaçları karşılamaması ve vatandaşların başvuruları...

        İmar Barışı'nda başvuru yapılan bağımsız bölüm sayısı 4 milyon 650 bini, bina sayısı 1 milyonu aştı. Şu ana kadar elde edilen gelir ise 2.1 milyar lira. Gürgen, Habertürk'e,1 Ocak 2018'den sonra yapılan ve İmar Barışı kapsamına giren kaçak yapıların yıkımına başlandığını da açıkladı.

        BAKMADAN GEÇME