Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Skandal olay! Kanser hastası adamı iş vaadiyle dolandırdılar

        Kanser başta olmak üzere birçok hayati rahatsızlığı bulunan 55 yaşındaki Memet Kılıç, seyyar satıcılık yaparak geçimini sağlıyordu. Eşinden boşanmış, 5 çocuğu ona sahip çıkmamıştı. Ancak yine de sıradan bir hayatı vardı. Zaman zaman Malatya'dan İstanbul'a çalışmaya geliyordu. 5 yıl önce onu gören dolandırıcılar, "Seni malulen emekli yapacağız, iş vereceğiz" diyerek kandırdı. Umutlarını çaldı. Memet Kılıç, yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: "Ben esans satıyordum. Sadece esans. Bazen pansiyonda kalıyordum. Orda bir tanesi dedi ki böyle böyle bir iş var dedi. Çalışır mısın dedi. Ayda bin 200 lira maaş veriyorlar dedi. Tamam dedim, çalışayım."

        İŞ VAADİYLE DOLANDIRILDI

        O andan sonra Memet Kılıç'ın hayatı altüst oldu. Fatih'te ekmek parasını kazanırken bir anda 3 şirket sahibi oldu. Milyonlarca lira borca girdi. Ama bunlardan hiç haberi yoktu. Kılıç, yaşadıklarını anlatmaya şöyle devam etti: "Götürdüler beni bir yere. Dediler sen şeysin, rahatsızsın dediler. Seni malulen emekli edelim 3-5 sene içinde dediler." 

        Dolandırıcılar "işe giriş ve malulen emeklilik evrakları" diyerek Kılıç'ın birçok evrağa imza atmasını sağladı. Kısa bir süre sonra da "İş yeri kapandı" diyerek Memet Kılıç'ı memleketine geri gönderdiler. Talihsiz adam bir işi için devlet dairesine gitti. 3 şirket sahibi olup milyonlarca lira borca girdiğini anladı. Talihsiz adam dolandırıldığını öğrendiği ilk anda savcılığa giderek şikayette bulunmak istedi. Ancak adliyeye gitmek için yol parası bile yoktu. 

        ŞİRKETİN GERÇEK SAHİPLERİ BELİRLENİP GÖZALTINA ALINACAK

        Malatya'da etrafındaki kişilerden para toplayarak İstanbul'a geldi. Adliyeye geldiğinde yine aynı şekilde para toplayarak memleketine döndü. Savcılıkta "Ne şirket kuracak param var, ne de bilgim" dedi. Şikayetçi oldu. Şimdi ise yaşamak dahi istemediğini söyleyen Memet Kılıç, "İmzayı attırdılar. Bütün her şeyimi elimden aldılar. Özgürlüğümü... Her şeyi yaşadım. Yaşamadığım bir şey kalmadı. Ölüme kurban olayım. Panik atak başladı. Uyuyamıyorum. Gözümü yumamıyorum. Yiyemiyorum. İçemiyorum" dedi.

        Şimdilerde hiç parası kalmayan adam, ilaçlarını dahi alamayacak durumda. Eski eşi ve çocukları ona sırtını döndü. Savcılık ise Kılıç'ın hasta göründüğünü tutanaklara geçirdi. Bu haliyle ticaret yapamayacağının açık ve net olarak anlaşıldığını kaydetti. "Bu haliyle noter ve ilgili işlemleri yapan kişiler de diğer şüphelilerle hareket etmiştir" dedi.  Memet Kılıç'ı şirket sahibi gibi gösterip mağdur eden dolandırıcılara yönelik soruşturmada savcılık, emniyete yazı yazdı. Şirketlerin araştırılması ve gerçek sahiplerinin tespit edilerek gözaltına alınması talimatını verdi.

        HABER: ARZU KAYA

        BAKMADAN GEÇME