Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Parlayan Yıldızlar İş Sanat'ta

        İş Sanat’ın genç müzisyenlere sahne deneyimi kazandırmak ve sanat hayatına attıkları ilk adımlarında destek olmak amacıyla düzenlediği Parlayan Yıldızlar konserleri İş Kuleleri Salonu’nda sezonun son konseriyle seyircisiyle buluştu.

        Sezonun son Parlayan Yıldızlar konserinde Alaz İkiz (piyano) ve Can Saraç (piyano) yer aldı.

        ALAZ İKİZ

        Alaz İkiz 2003 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Piyano eğitimine Prof. Dr.Cihat Aşkın’ın kuruculuğunu yaptığı Küçükçekmece Belediyesi Müzik Akademisi’nde başlayarak aynı kuruluş bünyesinde Prof. Cana Gürmen’in ustalık sınıflarına katıldı. Ardından ”Müzikle Büyüyenler” projesi kapsamında çeşitli konserler verdi.

        #habericireklam#300x250#190#right#

        2014 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı Yarı Zamanlı Programı’na kabul edilerek Dr. Öğretim Üyesi Ayşe İris Şentürker’in öğrencisi olma hakkı kazanan İkiz, 2018 yılında tam zamanlı öğrenci statüsüne geçti.

        2020 yılında katıldığı “International Music Competition Belgrade” “Online Piano Competititon For The Youth In Europe”, “Citta di Barletta” 2. “Uluslararası Adana Rhapsody Piyano Yarışması”nda birincilik ödüllerinene layık görüldü. 2021 yılında katıldığı “Wiener Klassiker International Piano Competition” yarışmasında ise ikincilik ödülünü kazandı.. 2023 yılında MSGSÜ İstanbul Devlet Konservatuvarı Senfoni Orkestrası’nın solistlik sınavı sonucunda Şef Can Okan yönetiminde solist olarak sahne almaya hak kazandı.

        Alaz İkiz eğitimine MSGSÜ İstanbul Devlet Konservatuvarı’nda Dr. Öğr. Üyesi İris Şentürker’in sınıfında devam etmektedir.

        CAN SARAÇ

        Can Saraç 2007’de İstanbul’da doğdu. Müzik eğitimine 5 yaşındayken İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Piyano Bölümü’nde yarı zamanlı sınıfında başladı. Piyano çalışmalarını 2013-2022 yılları arasında Dr. Fulya Tezer ile devam ettiren Saraç, Liechtenstein International Music Academy’nin bursiyeri olarak Akademi tarafından verilen eğitimlere ve konserlere düzenli olarak katılmaktadır.

        #habericireklam#300x250#190#right#

        Gümüşlük Festival Akademisi, İsveç Glafsfjordens Music Festivali ve Akademisi, Çeşme Festivali, Bursa Piyano Festivali gibi birçok ulusal ve uluslararası yarışma ve festivale katılan Can Saraç, 2022 yılında Pianissimo-Live konser serisinden davet alan en genç piyanist olarak St.Petersburg Hermitage Müzesi’nde ve Moskova “GES-2” House of Culture’da solo piyano resitali verdi.

        Aynı yıl, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Cemal Reşit Rey Senfoni Orkestrası ile C.Saint-Saëns’in “Hayvanlar Karnavalı” eserini solist olarak seslendirdi ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Baden-Württemberg davetlisi olarak Türkiye’deki kız çocuklarının eğitimi yararına düzenlenen etkinlik kapsamında Stuttgart Liederhalle’de konser verdi.

        2019 yılında katıldığı Golden Classical Music Awards’da iki kategoride kazandığı birincilik neticesinde Carnegie Hall, New York’ta solo ve duo piyano performansı sergiledi.

        “Ohrid Pearls” Uluslararası Piyano Yarışması’nda hem solo hem duo kategoride elde ettiği birincilik üzerine Gala Konseri’nde performans sergilemek üzere davet edildi ve aynı yıl 4.Uluslararası Genç Yetenekler Müzik Yarışması’nda 1.lik ve Leyla Pamir Büyük Ödülü’nü kazandı. 1.“Rhapsody” Piyano Yarışması’nda birincilik ödülünün ve Pera Piyano Yarışması’nda duo, solo ve eşlik kategorisinde 3 ayrı birincilik ödülünün sahibi oldu.2020 yılında St.Petersburg Uluslararası Piyano Yarışması’nda birincilik ve St.Petersburg Ödülü’nü kazandı.

        Bir sosyal sorumluluk projesi olan Care-to-Share kapsamında maddi imkanı olmayan küçük yaştaki çocuklara piyano dersleriyle destek olan sanatçı, halen İÜDK Piyano Ana Sanat Dalı Dr. Melina Kuyumcu’nun öğrencisi olarak ve Münih Müzik ve Sahne Sanatları Üniversitesi’nde Prof. Michael Schäfer’in öğrencisi olarak eğitimini sürdürmektedir.

        BAKMADAN GEÇME