Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yalova Valisi Hülya Kaya ile bir grup öğrenci, Altınova ilçesindeki Hersek Lagünü Doğa Eğitim Merkezi ve Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesi'ni gezdi.

        Kaya, Altınova Belediyesince işletilen ve bazı türlerin yaz ve kış aylarını ayrı ayrı geçirmesi dolayısıyla "kuş oteli" olarak da adlandırılan Hersek Lagünü Doğa Eğitim Merkezi'ne gelerek öğrencilerle tesisi inceledi.

        Cumhurbaşkanı Kararı ile "kesin korunacak hassas alan" olarak da tescil edilen, bugüne kadar 255 kuş türünün tespit edildiği lagünle ilgili Altınova Belediye Başkanı Metin Oral ve Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Yalova Şube Müdürü Nevzat Alğan'dan bilgi alan Kaya, Kuş Müzesi'ni de gezerek, öğrencilerle doğaya ördek saldı.

        Vali Kaya, gazetecilere, lagünün kuş türü sayısı ve erişilebilirlik anlamında Türkiye'nin önemli sulak alanlarından olduğunu söyledi.

        DKMP Genel Müdürlüğü ve Altınova Belediyesince yürütülen projeyle hayata geçirilen merkezi ziyaret edenlerin her mevsim 125'e yakın kuş türünü yakından gözlemleyebildiğini belirten Kaya, "Bugün çocuklarımızla bir mesaj da vermek istiyoruz. Özellikle Filistin'deki evlatlarımıza yapılan mezalime karşın çocuklarımızla bir haykırışta da bulunmak istiyoruz. Aslında her çocuğun savaş ortamında değil barış ortamında, tam da özlediğimiz bu ortamda büyümesini, gelişmesini istiyoruz. İnşallah en kısa zamanda Gazze'deki çocuklarımız da barışa, huzura kavuşurlar." diye konuştu.

        Kaya, beraberindekilerle yaklaşık 300 endemik türün bulunduğu Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesi'ni de gezdi.

        İkram edilen tıbbi nane çayını tadıp AR-GE laboratuvarında geliştirilen yeni ürünlerin satışının yapıldığı ofisi ziyaret eden Kaya, öğrencilere Türk bayrağı ve çeşitli hediyeler verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yalova haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yalova Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler