Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Dekorasyonda yenilik yapmanın tam zamanı.

        Ekin TÜRKANTOS / HT CUMARTESİ

        Sadece gardıroplar değil, evler de dekorasyonda yapılacak değişikliklerle kışa hazırlanıyor. Evlerde güzel enerjilerle keyifli bir kış geçirmek için binlerce yıllık feng shui öğretisinden faydalanılabilir.

        Günler kısalıp mevsim güz olurken evlere kapandık. Dekorasyonda yenilik yapmanın tam zamanı. Mobilyaları değiştirmek ya da ufak dokunuşlarla ortama güzel enerjiler yaymak mümkün. Feng shui danışmanları Ferda Ünsal ve Işıl Güner Alfar ile evlerde feng shui uygulamalarını konuştuk.

        -Feng shui’ye göre evlerimizi kışa nasıl hazırlamalıyız? Mobilyalarımızı nasıl yerleştirmeliyiz?

        Ferda Ünsal: Evrenin küçük bir modeli olan bizlerin ve yaşam alanlarımızın bereketli, huzurlu ve sağlıklı olması elementlerin dengeli akışıyla mümkün. Kış mevsimi, kişisel ve mekânsal anlamda içe dönmenin zamanıdır. Mutluluk duygularımızı besleyen, kırmızı, turuncu renklerde örtüler, yastıklar, yatak örtüleri kullanmak; hatta nar, elma, portakal gibi meyvelerin sofralarımızı süslemesi enerjimizi yükseltir. Evlerimizde kullanılmayan her şeyi elyerek işe başlayabiliriz. Evimizde yer alan yığınlar veya

        yıpranmış eşyalar kuzey yönündeyse, iş hayatımızı, güneybatı yönündeyse aşk, ilişkiler ve evlilik hayatımızı, doğu yönündeyse, sağlığımızı, güneydoğuda ise bereketimizi olumsuz etkiler.

        ‘ZENGİNLİK GÜNEY YÖNÜNDEN ETKİ EDİYOR’

        -Bu senenin etkilerinin evlerimize yansıması konusunda ne söyleyebiliriz?

        Işıl G. Alfar: Bu sene yapacağımız seçimlerin, yaşamımız üzerindeki etkilerine bakıyoruz. 31 Ocak 2014’te başlayan “at yılı”, 18 Şubat 2015’e kadar devam ediyor. Her yıl değişen enerjileri mekânsal olarak da güncellemek önemli. Evlerimizin merkezi, bu yıl, aşk ve sevgi enerjisinin etkisinde. Mesaj kısa ve net “Sevgi hayatın merkezinde olmalı”. Evli çiftler mutluluklarını güçlendirmek için çift objeler, kırmızı aksesuvarlar, bekârlar ise mutlu ilişkiler için canlı bitkiler kullanabilirler. Zenginlik şansı bu yıl, güney yönünden etki ediyor. Güç ve başarıyı temsil eden güney yönünde at resmi, bereket sembolü balık objelerle desteklenebilir. Ayrıca, porselen, kristal objeler ve doğal taşlarla sağlık ve ilişkileri güçlendirebilirsiniz. Sağlık sorunlarına neden olan enerji doğu yönünde. Korunmak için, evinizin doğusundaki odanızda gümüş, bronz, pirinç gibi metal elementini temsil eden objeler, beyaz,

        gri renkler, çiçekli, çizgili desenler kullanabilirsiniz.

        -Uygulanabilecek ufak püf noktaları ne olmalı?

        F.Ü.: Giriş kapısı karşısında yer alan bir ayna, evin içine giren enerjiyi yansıtır ve olumlu değildir. Evin bereketini etkiler. Giriş kapısının karşısında tuvalet olması, şansın gideceğini gösterir. Kapısı aynayla kaplanabilir. Yatağınızın oda kapısı karşısında olması sağlık sorunları, ayrılıklar yaratabilir. Yatak için en uygun pozisyon, kapıya göre çaprraz köşede yer almasıdır.

        TOPRAK TONLARINI KULLANABİLİRSİNİZ

        -Bu yıl dekorasyonda hangi renkler kullanılmalı?

        F.Ü.: Her yıl bütün renklere ihtiyacımız olmakla beraber, bu yıl ateşi az kullanmakta fayda var. Yani, kırmızı, turuncu, parlak sarı ve pembe yerine, ateşi dengeleyen mavi, beyaz, siyah, gri, toprak tonları daha dengeli kullanılabilir.

        DENGELİ ENERJİ AKIŞI İÇİN ÖNERİLER

        -Yatağınızın veya çalışma masanızın, oda kapısının karşısında olması tehditlere karşı savunmasız olduğunuzu gösterir. Korunaklı ama kapıya hâkim konumunda yerleşim güven duygusu verecektir.

        -Yatağınızın banyo kapısı karşında olması sağlık sorunlarına neden olabilir. Kapıyı ipli bir perdeyle bloke etmek olumludur.

        -Yatak odanızda pastel renkler kullanmanız ve hafif ışıklandırma uyku dengeniz için önerilir.

        -Aile resimlerinizi evinizin doğu yönünde kullanılması ilişkilerinizin güçlü olmasını sağlar.

        -Çocuklarınızın eğitim hayatında başarısını kuzeydoğu yönünde doğal taşlar ve kristaller kullanarak destekleyebilirsiniz.

        -Başarı, ün ve itibarınızı güney yönünde kırmızı renk aksesuvarlar, mobilya veya at sembolüyle destekleyebilirsiniz.

        -Aşk ve evlilik ilişkilerinizin güçlü olmasını güneybatı yönünde birlikteliği temsil eden çift objeler, kristaller ve porselen objelerle destekleyebilirsiniz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ