Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Pazar Hasta olmaları bile yasak!, Fenerbahçe Ülker ile karşılaşmak üzere İstanbul'a gelenSan Antonio Spurs takımı ponpon kızları Habertürk'e konuştu, Her yıl Garanti sponsorluğunda gerçekleşen NBA Europe Live kapsamında bu yıl Fenerbahçe Ülker, San Antonio Spur

        Alaz ZENGİN / HT PAZAR

        Her yıl Garanti sponsorluğunda gerçekleşen NBA Europe Live kapsamında bu yıl Fenerbahçe Ülker, San Antonio Spurs’ü ağırladı. Fenerbahçe Ülker’in TBL’de, San Antonio Spurs’ün NBA’da şampiyon olmasıyla, bu maç şampiyonların buluşması gibi oldu. Maçı San Antonio Spurs kazandı ama maça gidenler için NBA’in şampiyonunu çıplak gözle izlemek unutulmazdı. Tabii bir de basketbol takımıyla beraber gelen ponpon kızlar var. Maç sırasında ara ara çıkıp tüm sahayı keyiflendiren bu kızların işinin sandığım kadar basit olmadığını onlarla konuştuktan sonra anladım. Çünkü hem haftada birkaç kere antrenmana çıkıyorlar hem de bu işi aslında ek iş olarak yapıyorlar. Hiçbiri sadece dansçılıkla uğraşmıyor. Kimisi öğrenci kimisi bir işte çalışıyor... İçlerinde muhasebeci bile var. Ama dans etmek hepsinin çocukluk hayali... Ponpon kızlar haftada en az 2 kere buluşup 3’er saat antrenman yapıyor. Üstelik sadece antrenmanlarla da bitmiyor işleri. Yediklerine içtiklerine dikkat etmek zorundalar. Hasta olmaları bile yasak! Yani bizim dışarıdan sadece dans ettiğini gördüğümüz kızlar, aslında büyük bir disiplin altında çalışıyor.

        Neden ponpon kız olmayı seçtiniz?

        Natalie Diaz: Hepimizin bir dans geçmişi var. Hayallerimizin peşinde koştuk ve başardık.

        Kriterler neler? Nelere dikkat ediliyor?

        Natalie D.: Yeteneğimize göre seçiliyoruz ama aynı zamanda kulübü temsil edebilecek kadar güçlü karakterlere sahip olup olmadığımıza da bakıyorlar. Her yıl ortalama 100 kişi başvuruyor. Bu sene sadece 16’sı seçildi.

        Nasıl bir tempoda çalışıyorsunuz?

        Lori Gorry: Haftada iki kere bir araya gelip üçer saat çalışıyoruz. Ama bununla bitmiyor. Evde de antrenmanlar yapıyoruz. Son olarak maç günü 4 saatlik bir boş vaktimiz oluyor. O sırada da son antrenmanımızı yapıyoruz.

        Sezon bittiğinde siz de ara veriyor musunuz? Yoksa çalışmalara devam mı?

        Natalie D.: Bizim için tatil diye bir şey yok. Haziran sonuna kadar sezon devam ediyor ve ağustosun başında seçmeler başlıyor. Yani tatil bizim için sadece 1 aylık kısa bir süre.

        Antrenman bittiğinde istediğiniz her şeyi yapabiliyor musunuz? Yoksa beslenmenize dikkat etmeniz gerekiyor mu?

        Brianna Arredondo: Kendimize çok dikkat etmek zorundayız. Çünkü vücudumuza çok iyi bakmamız gerekiyor. Sürekli spor yapıyor ve beslenmemize dikkat ediyoruz. Hasta olmak gibi bir lüksümüz bile yok.

        Takıma katkılarınız oluyor mu? “Maçın seyrini değiştiriyoruz” diyebilir misiniz?

        Natalie D.: Aslında yaptığımız şey kalabalığı neşelendirmek. Bazen maç kötü gidiyor ve o zaman takımı tekrar inandırmak gerekiyor. Böyle durumlarda sahaya çıktığımızda takıma neşe katıp kalabalığın ruhunu tekrar canlandırıyoruz.

        ‘ŞAMPİYONLUĞUN BİR HAVASI OLUYOR’

        Dansçısı olduğunuz kulüp şampiyon olunca bunun size bir yansıması oluyor mu? Mesela “şampiyon kızlar” olarak anılıyor musunuz?

        Lori G.: Aslında odak nokta oyuncular. Ama tabii tüm kulüpte şampiyonluğun da bir havası oluyor.

        Okulda veya işte San Antonio Spurs’ün dansçıları olmanızdan dolayı popüler olduğunuzu söyleyebilir misiniz?

        Lori: Geçen yıl şampiyon olduktan sonra herkes bunun inanılmaz havalı bir şey olduğunu düşündü. Şampiyonlarla birlikte biz de sahadayız. Bu bizim popülerliğimizi gerçekten artırıyor.

        Oyuncularla aranız nasıl?

        Brianna A.: Onları sadece oyunda görüyoruz. Kişisel ilişkilerimiz yok.

        San Antonio Spurs taraftarı mısınız?

        Brianna A.: Bütün ailem San Antonio Spurs’lü dolayısıyla ben de küçüklüğümden beri bu takımın taraftarıyım. Takımdaki bütün kızların da San Antonio Spurs taraftarı olduğunu düşünüyorum.

        Kıyafetler de en az dans kadar önemli. Nasıl belirleniyor?

        Natalie D.: Aslında tutucu kostümleri tercih ediyoruz. Ama dans ederken kendimizi hoş ve havalı hissedeceğimiz kıyafetler giymemiz gerekiyor. Ve tabii ki rahat dans edebileceğimiz kıyafetler olmalı. Tüm bunlara göre belirleniyor.

        Basketbol oynuyor musunuz?

        Lori G.: Ben hiç oynamadım. Natalie D.: İzlerken daha başarılıyım.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ