Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kadın 'Melekler' bu defa kızdırdı, ABD merkezli iç giyim firması Victoria’s Secret’ın son reklam kampanyası, sloganı sebebiyle tartışmalara yol açtı

        Her yıl sonu düzenlediği defile ve bünyesinde çalışan mankenlerle her daim gündemde olan Victoria's Secret'ın başı son reklam kampanyası nedeniyle derde girdi.

        Reklam, özellikle İngiltere'de fazlasıyla tepki topladı. İç giyim firması, yeni sezon ürünlerinin reklamını yapmak için "The Perfect Body" (Mükemmel Vücut) sloganını tercih etti. Slogan, firmanın İngiltere'deki mağazalarında ve internet sitesinin ABD versiyonunda kullanılıyor.

        Kampanya için iç çamaşırlarıyla poz veren ince vücut hatlı mankenlerin önünde "Mükemmel Vücut" yazısının olması, sürekli gündemde olan "zayıf kadın" dayatmasına destek olarak görüldü ve tepki topladı.

        İngiltere'de yer alan Leeds Üniversitesi'nden birkaç öğrenci, Victoria's Secret'ın özür dilemesi için imza toplamaya karar verdi.

        Öğrenciler, dünyanın dört bir yanından internet aracılığıyla imza kampanyası başlattı. Kampanya içeriğinde, "Her gün kadınlar vücutları hakkında güvensiz hissetmeleri için reklamlara maruz kalıyor. Kendilerini daha güzel ve mutlu hissettirecek inancıyla birçok ürüne para ödüyor. Victoria's Secret'ın da yeni reklam kampanyası bu yöntemi uyguluyor ve hayli ince vücut hatlarına sahip mankenler ile "Mükemmel Vücut" sloganını yan yana kullanarak rahatsız edici bir mesaj gönderiyor" sözleri yer alıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ