Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu bu iller beyaza büründü, bu illerde kar yağışı, yurtta kar yağışı

        Ağrı-Erzurum, İspir-Erzurum, Bayburt-Aşkale karayolunda kar yağışı ve tipi nedeniyle trafikte aksamalar meydana geldi.

        Bayburt-Aşkale ile İspir-Erzurum karayolunda kar yağışı ve tipi nedeniyle Karayolları Bölge Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Gölyurt mevkisinde yolda kalan araçlar, ekiplerin yardımıyla bulundukları yerden çıkartıldı.

        Ağrı-Erzurum karayolunda kar yağışı ve tipi nedeniyle Sarıcan Deresi mevkisinde araç kuyruğu oluştu. Kış lastiği olmayan bazı araçlar ise yol kenarına park ederek tipinin dinmesini bekledi.

        Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Doğu'dan gelen lokal alçak basınç sistemi etkisi altına giren bölgede, kar yağışının sabah saatlerine kadar aralıklarla devam edeceğini bildirdi.

        Yetkililer, buzlanma ve don olaylarına karşı vatandaşları uyardı.

        TENDÜREK VE İPEK DAĞI GEÇİTLERİ ULAŞIMA KAPANDI

        Ağrı'nınDoğubayazıt ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Tendürek ve İpek Dağı geçitleri, ulaşıma kapandı.İlçede aniden bastıran kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiledi. Şehir merkezinde lapa lapa yağan kar, yüksek kesimlerde ulaşımda aksamalara neden oldu.

        Van-Doğubayazıt arasında ulaşımı sağlayan 2 bin 550 rakımlı Tendürek Dağı geçidi ile Ağrı-Doğubayazıt arasında ulaşım sağlayan 2 bin 10 rakımlı İpek Dağı geçidi ulaşıma kapandı.Yoğun kar yağışıyla birlikte herhangi bir aksaklık yaşanmaması için jandarma ekipleri, devriye görevi yürütüp sürücüleri, çekme halatı ve kış lastiği kullanımı konusunda uyardı.

        HAVA DURUMUNU HABERTURK.COM'DAN ÖĞRENİN

        Gümüşhane'de yağmurun yerini bugün öğle saatlerinden itibaren kar yağışına bırakması ile yüksek kesimler beyaza büründü.

        Son yılların en yağışlı mevsimini geçiren Gümüşhane, Kasım ayına yağmur ve kar yağışıyla girdi. Hafta sonu etkili olan yağmur bugün öğle saatlerinde yerini kar yağışına bırakırken, kentin bitişiğindeki yüksek mahallelerde kar kalınlığı 5 santimetreye ulaştı. Kar yağışıyla birlikte ağaçlardaki meyveler güzel bir görüntü oluştururken, yağışın Salı gününe kadar aralıklı olarak devam edeceği, hava sıcaklığının da geceleri sıfırın altına düşeceği tahmin ediliyor.

        Meteorolojinin uyardığı gibi yüksek kesimlerde etkili olan yağışın ardından Zigana Dağı geçidinde kar kalınlığı 10 santimetreye ulaşırken, karayolu yetkilileri geçitlerde trafiği aksatacak herhangi bir sıkıntı olmadığını bildirdi. Yağışın ardından Çamlıca ve Süleymaniye mahallelerinde fotoğraf çekmeye giden Hüseyin Özgün, bölgenin yüksek kesimlerini tamamen beyaza bürüyen yağışla birlikte güzel görüntülerin ortaya çıktığını söyledi.

        RİZE

        Rize'nin İkizdere ilçesine bağlı Ovit Dağı'nda dünden itibaren aralıklarla devam eden yağış sonucu kar kalınlığı yer yer 40 santimetreye ulaştı. Kar yağışı sebebiyle,Rize-Erzurum karayolunun Ovit Dağı geçidinde ulaşım kontrolü olarak sağlanıyor. Yörede muhteşem görüntüler ortaya çıkartan kar yağışı fırsat bilen yöre sakinleri de Ovit Dağı'na gelip kar topu oynadı.

        ARDAHAN

        Ardahan'da etkili olan kar yağışı kenti beyaza bürüdü. Kent merkezinde öğle saatlerinden itibaren etkisini artıran kar yağışı nedeniyle Ardahan-Şavşat, Ardahan-Posof ve Ardahan-Karskarayollarında buzlanma oluştu.

        Tipinin de etkili olduğu yollarda sürücülere uyarıda bulunan Karayolları 183. Şube Şefliği ekipleri, sürücülerin zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmadan yola çıkmamaları gerektiğini bildirdi. Yayla ve meralarda otlatılan sürülerin kar yağışı nedeniyle ahırlarına dönerken, Çıldır Gölü'nde de kar yağışıyla güzel görüntüler ortaya çıktı.

        ERZURUM

        Erzurum'a yüksek kesimlerin ardından bugün de şehir merkezine mevsimin ilk karı düştü.Balkanlar üzerinden gelen alçak basıncın etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesi'nde soğuk hava beraberinde kar getirdi. Erzurum'da yağmur ve rüzgar akşam saatlerine doğru yerini kara bıraktı. Tipi şeklinde yağan kar altında vatandaşlar şemsiyelerini açarak yürüdü.

        Vatandaşlar kışın habercisi olan kestaneciler önünde ısınmak için yerlerini aldı. Yaklaşık 15 dakika süren kar yağışı etkisini yitirdi. Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü yetkilileri, kar yağışının Salı günü de görüleceğini bildirdi. Dün gece en düşük hava sıcaklığının 1 derece ile Erzurum, Kars ve Ardahan'da ölçüldüğünü belirten yetkililer, termometrelerin Ağrı ve Muş'ta 3, Erzincan'da 4, Iğdır'da da 8 dereceyi gösterdiğini söyledi.

        KARS

        Kars'ta bir haftadır etkili olan soğuk ve yağmurlu hava yerini kar yağışına bıraktı. Kentte akşamüzeri başlayan kar yağışı bir anda etrafı beyaza bürüdü.Kars'ta sabah saatlerinde açık olan hava vatandaşları hafta sonunu geçirmek üzere mesire alanlarına çekti.

        Başık tutmak için Şahnalara gelen vatandaşlar, kar süprizi ile karşılaştı. Havanın birden bire soğuması ve ardından kar yağması balık tutan vatandaşlara zor anlar yaşattı. Kar altında oltalarını suya atan vatandaşlar, yaktıkları ateş ile ısınarak yağan kardan korunmaya çalıştı.Kar yağışının etkisini artırmasıyla malzemelerini toplayan vatandaşlar daha sonra Kars merkeze harket etti.

        Kar yağışı Digor, Sarıkamış ve Akyaka ilçelerinde etkili olurken kısa sürede her taraf beyaza büründü. Kar yağışının bu gece ve yarın da etkisini sürdürmesi bekleniyor.

        SİNOP

        Sinop'un Dranaz Dağı'na bu yılın ilk karı düştü.Sinop'ta hava sıcaklığının hissedilebilir bir şekilde düşmesi ile kentin yüksek kesimlerinde kar yağışı görüldü. Rakımı 1365 metre olan Dıranaz Dağı'na yağan kar ile birlikte Sinoplular soluğu Dıranaz Dağı'nda aldı. Yılın ilk kar yağışını kaçırmak istemeyen Sinoplular doyasıya eğlendi.

        Kar yağışının tadını çıkartan vatandaşlar, "Sinop merkezde hava sıcaklığı aşırı düştüğünde Dıranaz Dağı'na kar yağdığı bilinir. Bugün hava sıcaklığı düşünce soluğu Dranaz Dağı'nda aldık. Yılın ilk kar yağışını görmek mutluluk verici" dediler.Dıranaz Dağı'na yağan karın yer yer 10 santimi bulduğu öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ