Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Pazar "Onu “Bridget Jones’un Günlüğü” filminde izlediğimden beri kıza sıcak duygular beslediğimi ve hatta biraz âşık olduğumu da itiraf etmeliyim."

        Serdar TURGUT / HT PAZAR

        Onu “Bridget Jones’un Günlüğü” filminde izlediğimden beri kıza sıcak duygular beslediğimi ve hatta biraz âşık olduğumu da itiraf etmeliyim. Renee Zellweger’in yüzünü hep, içime sıcaklık veren, aydınlık ve mutluluk saçan bir yüz olarak görmüşümdür.

        Bu yüzden 21 Ekim 2014 tarihli gazetelerde yeni yüzüyle çekilmiş fotoğraflarını görünce doğrusu onu tanıyamadım. “Ne yapmış bu kız kendisine, neden böyle bir şey yapmış?” diye düşündüm.

        Bir gece önce Elle Dergisi’nin Hollywood’da bir galası varmış. Renee oraya yeni yüzüyle gelip kırmızı halıya çıkınca etraftaki deneyimli foto muhabirlerinden hiçbiri onu tanıyamamış. “Bu kadın da kim?” diye sormuşlar. Renee Zellweger olduğunu öğrenince onlar da benim gibi şaşırmışlar. Onlar da gözlerine inanamamışlar. Sonrasını ise biliyorsunuz; onun yeni yüzü ve estetik ameliyatı son dönemlerin üzerinde en fazla konuşulan dedikodusu haline geldi. Şimdi herkes bunu neden yaptığını ve ameliyatta nelerin yanlış gittiğini öğrenmeye çalışıyor.

        Birçok teori atılıyor ortaya, herkesin bu konuda bir fikri var. O eski aydınlık yüzlü kadın gitti, yerine asık yüzlü, tamamen farklı bir kadın geldi. Acaba neden? Bu soruya cevap aramak için normalde fazla okumadığım bütün dergileri topladım; People ve US gibi dergileri de çok dikkatli okudum. Renee’nin ruh halini ve davranışlarının nedenini anlamaya çalıştım.

        Değişim o kadar dramatikti ki fotoğraflar yayınlanınca CNN, “Is that you Renee?” adlı bir bölüm yayınladı. New York Times ise Renee’nin yüzü üzerine uzmanlara CSI türü bir inceleme bile yaptırdı.

        Bu diyeceğim belki size şaşırtıcı gelmeyecektir, ama Renee bir süredir depresyondaymış. Biliyorum “Kim değil ki?” diye düşüneceksiniz ama onunki gerçekten ciddi bir depresyon olabilir.

        Renee bir süredir meslek yaşamında bir düşüş içindeydi. Uzunca bir süredir gişelerde iş yapan filmler çıkaramıyordu. Bazı iddialı olduğu filmler ise gişede battı. Anlayacağınız Renee artık kendisiyle fazla mutlu ve dengeli değildi.

        Üstelik Guardian Gazetesi’nin film eleştirmeni Peter Bradshaw, çok konuşulan ve paylaşılan eleştiri yazısında Zellweger’in yüzüyle dalga geçti ve yüzünün sıradanlığıyla filmleri bozduğunu yazdı. Sonunda anlaşılıyor ki Renee son yılların düşüş trendine bir set çekmek ve kendisini yenilemek istemiş olmalı. Estetiği bir aşka da benzetiyor; aşk gibi estetiğin de insanın ruhunu canlandırdığı görüşünde. Onun da ruhunun bir canlanmaya, coşmaya ve yakın geçmişe bir set çekmeye ihtiyacı vardı.

        O da yattı bıçak altına. Ortaya çıkan yeni yüz çirkin değil ama Renee de değil. Yani eskinin iyi taraflarını koruyup aksayan yönleri değiştiren bir estetik değil onunki; o yeni bir Renee yaratmaya girişti ve bunu da başardı.

        Sevgilisinin yeni yüzünü çok sevdiği söyleniyor. Renee’nin de çok mutsuz olmadığını söyleyebiliriz. O şimdi kopan fırtınayı atlatmaya, eleştirileri göğüslemeye uğraşıyor ve kopan fırtınanın kendisi üzerine konuşulma avantajı sağladığını da görüyor. Bakalım bu yeni üzerinde konuşulma durumunun, onun önümüzdeki günlerde çıkarmaya hazırlandığı yeni filmlere bir yararı olabilecek mi? Renee, yeni yüzünün yarattığı konuşulma furyasını gişe başarısına dönüştürebilecek mi?

        Eğer bunu yapabilirse bizler de onun bu yeni yüzünü, bu halini sevmeye çalışacağız. Yok ama başaramazsa, olası sonuçlar vahim gibi görünüyor. Derinleşecek depresyonunu o durumda nasıl atlatacak, bunu şimdiden söyleyebilmek imkânsız.

        Söylemek bile istemiyorum, ama öyle bir durumda onun intiharı bile düşünmesi ihtimali yüksek geliyor bana. Şöhret olma ve şöhretten düşme süreçleri maalesef insana ağır darbeler vurabiliyor; Hollywood da bunun örnekleriyle dolu maalesef.

        ALIN: Uzmanlara göre burada estetik yok, olsa kaşlar yukarı kayardı. Ama botoks yaptırmış olma ihtimali yüksek.

        YANAKLAR: Alt bölgedeki yağlar gitmiş. Uzmanlar, “Cerrahi müdahale olabilir” diyor.

        DUDAKLAR: Dolgunlaştırıcıyla dudaklar daha da belirginleşmiş.

        GÖZLER: Kaşlardaki azalma gözlerin daha ön planda olmasını sağlamış.

        BURUN: Burun daralmış. Ufak bir rinoplasti mümkün.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ