Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Hava kararınca Prag (Levent Özçelik HT Cumartesi) Prag'da eğlence mekanları, Prag'da ne yenir, Prag'da gezilecek yerler, Prag tatil rehberi, Prag restoranları, Prag barları, tatil rehberi, gezi notları

        LEVENT ÖZÇELİK / HT CUMARTESİ

        Prag her daim birkaç günlüğüne kaçılabilecek noktalardan. Şehirdeki restoran ve bar kalitesi eskiye göre yükselmiş. Pahalı caddesi Pariska’nın dışında kıyıda köşede iyi mekânlar var. Gün boyu ayaküstü içilen bira ve kahvelerin sonunda akşamları şehrin restoran ve barlarına hazırlanın.

        APERATİF BARLAR

        Bukowski’s Borivojova 86

        Prag’ın bohem mahallesi Zizkow’da yer alan mekân ilk bakışta salaş ve karanlık dekorasyonu ile kendini doğru ifade edemiyor. Ancak dakikalar ilerledikçe bu barda daha fazla keyifli vakit geçireceğinizin farkına varıyorsunuz. Dikkat etmeniz gereken tek şey Çeklerin ünlü içkisi Aperol’den uzak durmak.

        Cantinetta

        www.cantinetta.cz

        “Prag’ın Abdi İpekçi’si” diyebileceğimiz Pariska Caddesi’nde yer alan Cantinetta’da bir kadeh şampanya içmek iyi bir fikir. Ancak uzun bir gece olacak derseniz Cantinetta kahve çeşitleri ile de çekici.

        RESTORAN BARLAR

        Nota bene

        www.notabene-restaurant.cz

        www.notabene-restaurant.cz Sempatik ve hesaplı bir restoran olan Nota Bene aynı zaman biralarıyla ünlü. Gençlerin yoğunlukla takıldığı mekânın bir diğer özelliği her sezon mönüsünü yenilemesi.

        Aromi

        www.aromi.cz

        Üçüncü Prag’da yer alan İtalyan restoranı Aromi, New Yorker dekorasyonu ile dikkat çekiyor. Taze deniz ürünleri de inanılmaz. Özellikle de Frutti di Mare - deniz mahsulleri kızarması, mantarlı risotto ve buffalo mozarrellanın tadını çıkarın. Rezervasyonsuz gitmeyin.

        Barock

        www.barockrestaurant.cz

        Pariska Caddesi’nde yer alan şehrin ünlü restoranlarından Barock’ta Prag’ın mütevazi havasından sıyrılıp şıklığa geçiş yapıyorsunuz. Yemekler ve içkiler gayet başarılı. Ambians ve müşteri kitlesi orta yaş ve altı. Girişte canlı latin müzikleri çalan müzisyenler olmasaydı 10 üzerinden 10 verebilirdim. Bu arada ben siyah biralı gulaş, ördek butu, beyaz lahana gibi Çek mutfağının geleneksel tatlarının karması diyebileceğimiz “Czech plate” yedim, memnun kaldım.

        Chagall’s

        www.chagalls.cz

        Birinci Prag’da şehrin güzel mahallelerinden Kozi’de yer alan Chagall’s, ününü şefine borçlu. Yurtdışında da pek çok ödül alan şef Petr Hajny’nin mönüsü oldukça iddialı. Yemek öncesi otelinizden limuzin ile alınmanız ve yemekten sonra otele yine limuzin ile dönmeniz mümkün.

        Como Restaurant

        Wenceslas Square 45

        Şehir merkezinde yer alan mekân Prag’ın eskilerinden. İçeride şık bir bar ve büyükçe bir salon var. Her cuma şehrin en iyi parti mekânlarından.

        Kampa park

        www.kampagroup.com

        Vitava Nehri kıyısında, Charles Köprüsü manzaralı, şık bir restoran. Kuşkonmaz çorbası, mantarlı, ıspanaklı risotto ile konyak ve kabak soslu biftek geçer not aldı.

        Bohemica Old Town

        www.bohemicaoldtown.cz

        Prag’ın dar sokaklarında, Çek mutfağının uluslararası bir mutfakla karıştığı bir mekân. Pişman olmayacaksınız.

        GECE YARISI VE SONRASI

        James Dean

        www.jamesdean.cz

        Alabildiğine kırmızı bir mekân. Akşam üzeri hareketlenmeye başlayıp gecenin geç saatlerine kadar süren bir canlılık var. Barın etrafına konuşlanın ve gerekmedikçe yerinizden kıprdamayın.

        Cross club

        www.crossclub.cz/cs

        Ağırlıklı eski otomobil parçalarını birleştirerek tasarlanan süper avant-garde gece kulübü üç ayrı mekândan oluşuyor. En altta dans kulübü, girişte bar ve localar, arka kısımda da canlı performans ve DJ sahnesi yer alıyor.

        Acropolis

        www.palacakropolis.cz

        Zizkow’daki eğlence kompleksi iç içe üç mekândan oluşuyor. İyi bir konsere denk gelirseniz uzun saatler burda kalabilirsiniz. Web sitesinden programı mutlaka kontrol edin.

        Bukowski’s

        Aperatif barlara önerdiğim mekân, gece dönüp dolaşıp geri geleceğiniz bir yer. Viktor’a selamımı söyleyin karşılığında bir bedava shot almanız mümkün.

        Mecca

        www.mecca.cz

        Sanıyorum Mecca’ya 2007 yılında gitmiştim ilk kez. Dünyaca ünlü DJ’lerin boy gösterdiği, her gece kapısı kuyruk olan bir mekân. Şık ve büyük. Kapıda sorun yaşamamak için önceden rezervasyon yapın. Hatta “hummer”la transfer yapılan bir seçenekten söz ettiler. Şehrin en pahalı mekânlarından biri ama Prag’ın her tarafı pahalı olsa ne olur!

        2. Patro (Second floor)

        Prag 1’de Dlouhá 37

        Sıkı durun, Prag’ın gizli bahçelerinden birinden bahsediyorum. Girişteki salonda bir dans pisti, arkada oda, rahat kanapeler ve duvarlarda tablolar. Eski bir binanın karanlık ve izbe avlusuna giriyorsunuz, ordan ikinci kata çıkıyorsunuz. Samimi ortam, iyi müzik, cool tipler... Daha ne istiyorsunuz?

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ