Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Bekâr annelere yardımcı 6 fikir, Anne Olmak, Anne OLmanın Zorlukları

        1. Bekâr anneler aynı anda iki yerde birden olamaz ama…

        Ama 4 yaşındaki bir çocuk bunu nasıl anlasın? Diyelim iki çocuğunuz var ve bir tanesinin okul müsameresi varken, aynı saatte diğerinin de okuldan alınması gerekiyor. Çocuğunuzu bir yakınınızın almasını rica edebilirsiniz. Kendinizi harap etmeyin, hayatta her şeyin bir telafisi vardır. Ya üç çocuğunuz olsaydı, kocanız da olsa üçüne birden yetişebilecek miydiniz ki?..

        2. Bekâr annelerin yardımcı pilota ihtiyacı vardır.

        İşten yorgun argın döndünüz ve bir sürü iş evde sizi bekliyor. Ateşiniz de çıksa, migren kriziniz de tutsa, çocuklarınızın bakımını ihmal edemezsiniz. Bakıcı tutacak bütçeniz de olmayabilir. Sadece birisinin “Çocuklarla ben ilgilenirim, sen de gidip biraz uzan” demesini istersiniz. İyi anlaştığınız akrabalarınız veya arkadaşlarınızla yakın olmanız sizi biraz rahatlatabilir. Yardım istemekten çekinmeyin.

        3. İyi polis ya da kötü polis olmak…

        Çocukların terbiyesi ile ilgili konularda bazen ne yapacağınızı bilemeyebilirsiniz. Arkadaşlarıyla sorun yaşadığında ya da okulla ilgili bir sorun olduğunda, durumu çözmek tamamen size kalıyor. Otorite sadece sizde. Biraz sakin olun ve meselelere yapıcı yaklaşın. İyi polis ya da kötü polis olmak zorunda değilsiniz. Çocuğunuzun güvenini kazanın yeter.

        4. Bekâr anneler yalnızlığın tadını çıkarabilir...

        Kalabalık ailelerde çocuklar evde olmadığında anne babalar evde yalnız olmanın keyfini birlikte çıkarır. Yalnız da olsanız, çocuklarınız evde olmadığında keyif yapabilirsiniz! En son ne zaman uzun bir banyo yaptınız? Ya da pijama partisine çağıracağınız kız arkadaşlarınız müsait mi?

        5. Yalnız da olsanız, yalnız değilsiniz! Tek ebeveyn olarak çocuk büyütmeye çalışan bir tek siz değilsiniz. Çevrenizde başka bekâr anne var mı? Onlarla deneyimlerinizi paylaşmanız çok yardımcı olabilir. Ayrıca ünlü bekâr anneleri veya tek ebeveynle büyümüş tanınmış kişileri rol modeli olarak seçebilirsiniz. Barack Obama’nın annesi de bekâr bir anneydi!

        6. Organize olun!

        İyi bir organizasyonla altından kalkamayacağınız iş yok. Size yardımcı olabilecek insanları belirleyin, günlük-haftalık planlarınızı yapın ve tüm bunlar olurken kendinize iyi bakmayı ihmal etmeyin. Unutmayın, siz iyi olursanız çocuğunuz daha iyi olur!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ