Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İnanç Maltepe Belediyesi'nden açıklama: "Cemevi" Maltepe'de ibadethane olarak kabul edildi

        MaltepeBelediyesiçalışanlarının Muharrem ve Noel haftasında "mazeret izni" kullanabilecekleri ve cemevlerinin ilçede ibadethane sayılacağı bildirildi.

        Belediyeden yapılan açıklamada, belediye meclisinin bir ilke imza attığı belirtilerek, geçen meclis toplantısında Muharrem ve Noel haftalarında belediye çalışanlarının mazeret izni kullanabilmelerinin önünü açacak olan önergenin oy çokluğuyla kabul edildiği ifade edildi.

        Cemevlerinin de CHP'li meclis üyelerinin oylarıyla ibadethane olarak kabul edildiği kaydedilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

        "MaltepeBelediye Meclisi'nin Aralık ayı Olağan Toplantıları'nın ikinci oturumu, yazılı ya da sözlü önergenin verilmediği toplantıda, daha sonra meclis gündeminde yer alan konuların görüşülmesine geçildi. Yılbaşı, Noel Haftası, Muharrem Haftası bayramları gibi günlerde, personelin talep etmesi halinde (mevzuat hükümleri çerçevesinde) mazeret izni kullanabilmeleri ile ilgili Hukuk Komisyonu raporu, CHP'li üyelerin oylarıyla meclisten oy çokluğuyla geçti."

        İlçedeki cemevlerinin, 5393 sayılı yasa kapsamında dini ibadethane olarak geçerli kabul edilmesi ile ilgili komisyon raporunun da oy çokluğuyla kabul edildiği bildirildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ