Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Cezaevindeki çocuklar için...'Türkiye'de Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı' , Cezaevinde yaşayan çocuklar, Gökhan Artan haberleri

        Gökhan ARTAN/HT GAZETE

        TÜRKIYE’de 0-6 yaş grubu arasında 600 çocuk, cezaevinde büyüyor. Anneleriyle birlikte cezaevinde kalan çocuklar cezaevindeki anaokullarında vakit geçiriyor. Sosyal medya üzerinden bir araya gelen gönülüler, işte bu çocuklar için ‘Türkiye’de Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı’ ile işbirliği yaptı. Proje çerçevesinde, cezaevinde kreşlerin şartlarının iyileştirilmesi sağlanacak. Kampanyadan toplanacak bağışla, 7 kadın cezaevindeki kreşlerde fiziki ve eğitim şartlarının yenilenmesi hedefleniyor. Ilk hedef 19’u erkek, 34’ü kız olmak üzere 53 çocuğun bulunduğu Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nin anaokulu. Projenin adı ise ‘Içeride Çocuk Var’.

        “BAKANLIKTAN İZİN ALDIK”

        Türkiye’de Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı gönüllülerinden biri olan Yusuf Öztürkkan, Habertürk’e Adalet Bakanlığı’ndan kreşlerin iyileştirilmesi için gerekli izinlerin alındığını ifade etti: “Daha iyi bir toplum için ne yapabiliriz, diyerek yola çıktık. Önce eğitim ve çocuk dedik. Araştırdık. Türkiye’de Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı ile tanıştık.

        Bakırköy Kadın Ceza Infaz Kurumu’nda anneleri ile birlikte yaşayan 0-6 yaş arası 53 çocuk olduğunu öğrendik. Türkiye’de 7 tane kadın cezaevi var. Bu çocukların anaokullarının şartlarını daha da iyileştirmek istedik. Önce Bakırköy Cezaevi’ndeki Adalet Anakoulu’ndan başlamak üzere projemizin ve toplayabileceğimiz bağışın büyüklüğüne göre Türkiye’de ulaşabileceğimiz maksimum 7 cezaevinin hepsine ulaşmak istiyoruz. Bunun için kampanya başlattık.” Projeyle ilgili olumlu tepkiler aldıklarını belirten Öztürkkan, “0-6 yaş grubunda olan bu çocukların eğitim gördükleri mekânı hem fiziksel hem de eğitimsel olarak iyileştirmek istiyoruz. Bir banka hesabımız var. Bunun dışında SMS hesabına başvurduk. SMS hesabı çıkacak. Bu projeyle farkındalık yaratmak istiyoruz” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ