Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Maltepe’de 5 işçiye 3 gün Noel izni

        HT GAZETE

        Maltepe Belediyesi, ramazan ve muharrem aylarındaki kutlamalardan sonra şimdi de, hristiyan vatandaşların Noel (Doğuş) Bayramı’nı bir dizi etkinlikle kutladı. Cadde ve sokakları yeni yıl dolayısıyla süsleyen Maltepe Belediyesi, Maltepe Meydanı’na, Belediye Başkanı Ali Kılıç, pastör, papaz, imam ve cemevi dedesiyle birlikte “Noel Ağacı” dikti.

        ‘HOŞGÖRÜ İKLİMİ OLSUN’

        Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç “Maltepe’ye diktiğimiz bu Noel ağacı, dostluğun ve barışın çınarı olsun diyor, buradan dalga dalga hoşgörü ikliminin tüm Türkiye’ye yayılmasını istiyoruz” dedi.

        Etkinliğe, Başkan Ali Kılıç, İstanbul Protestan Kilisesi Vakfı (İPKV) Başkanı Timur Topuz, Altıntepe Protestan Kilisesi Pastörü Carlos Madrigal, Süryani Ortodoks Cemaati adına Süryani Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sait Susin, Kadıköy Rum Ortodoks Metropolitliği adına Papaz Nafkratios Turuncuoğlu, Ermeni Katolik Patrikhanesi Başpiskoposu Levon Zekiyan, Maltepe İlçe Müftü Vekili Ahmet Dur, Şahkulu Sultan Dergâhı Dedesi Veli Akkol, Maltepe Cemevi Dedesi Hasan Harabati ile Altıntepe Protestan Kilisesi Cemaati de katıldı. Diğer yandan Maltepe Belediye Meclisi’nin aldığı karar uyarınca geçen haftalarda belediye çalışanlarına ‘Muharrem ve Noel izni’ uygulamasının başlatılmasına karar verilmişti. Belediyeden alınan bilgiye göre; 3 günlük Noel izninden yararlanmak için 5 Maltepe Belediyesi çalışanı başvurdu. 5 çalışan, 24, 25 ve 26 Aralık’ta “mazeret izinli” sayılacaklar.

        Etkinlikte, 40 kişilik Meksika Folklor Grubu dans gösterisi yaptı. Daha sonra İPKV ‘Hallelujah Korosu ilahiler seslendirdi. Hallelujah, Hıristiyanlıkta Tanrı’ya şükretmek anlamına geliyor.

        PAPAZ, İMAM VE CEMEVİ DEDESİ BİRLİKTE NOEL AĞACI DİKTİ

        “Mutlu Noeller”, “Yeni yıl sağlık, barış ve mutluluk getirsin” ve “Hayatınız sevgiyle dolsun” pankartları eşliğinde süslenen Maltepe Meydanı’nda “Noel ağacı” dikilmesi törenine papaz, imam ve cemevi dedesi katıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ