Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Babadan oğula bagaj mirası , Porterlar

        Gökhan ARTAN / HABERTÜRK

        Havalimanı’nda 24 saat aralıksız görev yapan bagaj taşıyıcıları, yıllar boyu yaptıkları mesleklerini oğullarına veya kendilerinin kefil olduğu birisine bırakıyor. Toplam 150 kişilik bagaj taşıyıcıları günde yaklaşık 140 bin yolcuya hizmet veriyorlar. Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı İlker Sur, “Dışarıdan gelen herhangi biri aramıza katılıp çalışamaz. İnsanlar çalışamayacağı duruma geldiği zaman en yakın birisini getirip kendi yerini devrediyor. Baba bayrağı oğluna, amca dayı yeğenine teslim ediyor. İşe girmesi için getirdiği kişiye kefil olması yeterli. En üst düzeyde gönüllü insanlarla bu işi yapmak zorundayız. Çok sayıda baba-oğul çalışanımız var” dedi.

        “OĞLUMLA GURUR DUYUYORUM”

        Babası yaşlanınca yerine taşıyıcı olan İdris Dinç, “1992 yılında babamın yerine bagaj taşımaya başladım. 15 yıl çalıştıktan sonra işçi olarak başladığım kooperatifte yönetici oldum. Ancak çalışmanın sonu yok. Terminalin başından son noktasına koşturuyorum” dedi. Oğlu ile birlikte çalışmaktan gurur duyduğunu dile getiren bagaj taşıyıcısı Burhanettin Demir ise, “1988 yılından beri Atatürk Havalimanı’nda bagaj taşıyorum. Oğlumla beraber çalışıyorum. Oğlum üniversite mezunu. Onunla gurur duyuyorum. Burası aile kooperatifi gibi. Hepimiz birbirimize bağlıyız. Saygı, sevgi çerçevesinde dünyada eşi olmayan birlik ve beraberlik içinde kooperatifi yönetiyoruz” şeklinde konuştu.

        8 DİL BİLİYOR

        Türk Hava Yolları kapılarını National Geographic Channel kameralarına da açtı. Dün yayınlanan ve THY’nin operasyonel gücünü anlatan belgeselde kurumun başarılı olmasında personel yeterliliği de gösterildi. THY’nin övünç kaynağı personel arasında yer alan bagaj görevlisi Abdülmenaf Erzek’in Kürtçe, Almanca, İngilizce, Fransızca, İspanyolca, Yunanca, Türkçe ve Farsça bildiği belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ