Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi 2015 ’e sıcacık merhaba, 2015 modası, 2015 moda trendleri, Esra Çoruh haberleri

        Esra ÇORUH/HT CUMARTESİ

        ecoruh@htgazete.com.tr

        Yılın rengi: Marsala

        Trendlere geçmeden önce yılın rengini açıklamak istedik. Her senenin rengini belirleyen renk uzmanı Pantone, 2015’in rengini marsala şarap kırmızısı olarak belirledi. Çok cazibeli ve kullanışlı bir renk olan şarap kırmızısı 2015 yılında moda, kozmetik, dekorasyon gibi birçok alanda karşımıza çıkacak. Marsala halkının özel olarak ürettiği saf alkol eklenerek güçlendirilen kuvvetli bir şaraptan adını alan bu renk kızıl ve kahvenin karışımından oluşuyor. Ünlü tasarımcıların da ön plana çıkardığı bu renk, yavaş yavaş mağazalarda yeni sezonda bizlerle buluşmaya hazırlanıyor.

        Canlı renkler

        Yaz demek canlı renkler demek, tasarımcılar da 2015 yaz sezonunda bizi renklerden mahrum bırakmadı. Birbirinden çarpıcı desenlerle canlı renkler ve neon tonlar rengârenk bir yazı işaret ediyor.

        Sportif lüks

        Sportif lüks kavramı yazın da bizi spora teşvik ediyor. Kışın kayak sporunu bırakıp yazın tenise başlıyoruz. Tenis kıyafetleri, bol volümlü formlar, polo yakalar, retro sweatshirt’ler, eşofman altları, oversize kalıplar, sneaker’lar, judo kemeler, sırt çantaları ve sportif lüks tasarımlar yazın en cool parçalarından olacak.

        Çiçek desenler

        Hangi yaz çiçeksiz geçebilir? Bizce hiçbir yaz! Doğanın tazeliğini ve rahatlığını 3D çiçekler, floral baskılarla yansıtılan koleksiyonlarla yaşadık. 3D çiçekler 2015 yaz sezonunda da üzerimizde bir buket çiçek taşıyormuşçasına canlı ve renkli görünmeye devam ediyor. Çiçeklere yeni sezonda da kayıtsız kalmıyoruz, botanik bahçesini üzerimizde taşıyoruz.

        Uçuş uçuş

        Elbiseler önümüzdeki yaz en rahat ve en cool formlarda karşımıza çıkıyor. Yaz sıcağında yapışan elbiselere veda ediyoruz. Doğa ana görünümlü siluetler, rahat formlar, uçuşan parçalar canlı renkler ve pileli kumaşlar kadınların güçlü karakterlerini yansıtmayı başarıyor.

        70’ler yeniden

        Bu yaz, 70’lere doğru yolculuk yapıyoruz. 70’li yılların simgesi bohem ve romantik tasarımlar günlük hayatın koşuşturmacası içinde üzerimizdeki uçuşan kumaşlarla kendimizi hafiflemiş hissetmemizi sağlayacak. Batik boyamalar ve uçuşan kumaşlar, maksi elbiseler oldukça popüler. 70’li yılların hippi stili çiçekler, püsküller ve rahat stillerle karşımıza çıkıyor.

        Lüks denim

        2015 ilkbahar-yaz trendlerinde denim kumaşların altın çağı başlıyor! Lüks kavramıyla denim kumaşı birleştiren tasarımcılar, sıradanlıktan uzak parçaları podyuma çıkardılar. İşlemeli denim elbiseler ve denim pantolonlar bizim favorimiz oldu, sizin de yazın denim lüksünüz olsun!

        Metalik parıltılar

        Kış sezonundan yadigâr kalan metalik parıltılar yazın da üzerimizden eksik olmayacak. 2015 baharının parlak ışıltısını hiçbir şey engelleyemeyecek! Metalik parıltılar, gold’lar, pul ve kristal işlemeleri ön plana çıkıyor. Eşarp, aksesuvar, ayakkabı, çanta ve daha birçok tasarımda yer bulan metalik gold parıltılar yazın parlamak isteyenlere altın bir tepside sunuluyor.

        Dama deseni

        Ekose deseninden oldukça farklı bir görünüm yaratan dinamik dama desenler 2015 yaz sezonunun favori desenlerinden oldu. Küçük kare desenler ve dama baskılar, ekoseden sıkılanlar için bu yaz kurtarıcı bir desen olacak.

        Gömlek etek

        Mini, maksi ve kalem etekler 2015 bahar sezonunda poplin gömleklerin aksesuvarı olarak karşımıza çıkıyor. Eteklerin altından çıkan uzun gömlekler bu yazın en çarpıcı look’larından biri oluyor. Bu kritik kombini uygularken dikkat, en ufak hata bir moda faciasına sebep olabilir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ