Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Engelleri kaldıran taksi, Engelliler, Engelli Taksi, Engelliler İçin Projeler

        HT GAZETE

        Türkiye nüfusunun yüzde 12.5’ini oluşturan 8.5 milyon engeli, evinden dışarı çıkıp; doktor, rehabilitasyon, terapi randevuları, iş yolculukları, iş görüşmeleri, arkadaş ve grup etkinlikleri, havaalanı transferleri, alışveriş, kültür ve kısa gezi programlarına ulaşım hizmeti konusunda bir dizi sorunla boğuşuyor. Bütün bu sıkıntıları göz önüne alan Erişim ve Ulaşım Derneği, sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde engellilere hizmet verecek çağrı merkezi ve engellilere özel ekipmanlı taksi modeli geliştirdi.

        Engelsiz Erişim ve Ulaşım Derneği Başkanı ve diğer engelli derneklere, kamu kurum ve kuruluşlarına engelli ulaşımı ve engelli araçları konusunda danışmanlık hizmeti veren derneğin kurucusu ve başkanı Esat Hancı, annesinin ve teyzesinin hastalıkları döneminde ulaşım konusunda yaşadığı sıkıntılar yüzünden engelli ulaşımı alanında çözüm üretme yönünde bu projeyi geliştirdi. Hancı’nın, Avrupa standartlarına uygun statüde üretilmiş özel araçlarla Türkiye’deki bu soruna çözüm bulma konusunda ortaya koyduğu iş modeli, Türkiye’de bir ilk olma özelliğini de taşıyor.

        SİSTEM NASIL İŞLİYOR?

        Bu yeni sistemle engelli veya yaşlı vatandaş, callcenter’ı 7/24 arayarak gitmek istediği noktayı söylüyor, sürücü özel donanımlı araçla engelliyi evinden alıp istediği noktaya bırakıyor. Özel donanımlı araçlarda araç takip sistemi, ses ve görüntü kayıt sistemi, araçtan çıkıp evine kadar engelliyi alabilecek hareketli ve tekerlekli ön koltuk sistemi, kadın şoför veya yabancı dil bilen şoför seçenekleri gibi özellikler mevcut.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ