Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Yiyecek artıklarından bahçe yapmak, Damla Çeliktaban, marul, kereviz, sarımsak, soğan, zencefil
        1

        Damla ÇELİKTABAN / HT MAGAZİN

        Birşeyler yetiştirmeyi sevenlerdenim ben. Küçük balkonumda 5 senedir budandıkça güçlenen naneler, koca bir saksı biberiye ve lavantam var… Bunlar her mevsim sağlam kalanlar, bir de uygun mevsimlerde diktiğim dereotları, reyhanlar vs. oluyor. Balkon bahçemi biraz geliştirmek için araştırma yaparken çöpe gidecek yiyecek artıklarından sebze üretmekle ilgili bir yazıya denk geldim. Bazıları gerçekten çok kolay:

        2

        1-TAZE SOĞAN

        Söz konusu taze soğanları tekrar büyütmek olduğunda, süreç yalnızca kökü bir bardak suyun içine koymak ve güneş ışığında bekletmekten ibaret. Yapmanız gereken tek şey suyu birkaç günde bir değiştirmek.

        3

        2-KEREVİZ

        İstediğiniz kadar kerevizi kullanın; ancak kökün dip kısmına dokunmayın. Bu beyaz kısmı bir bardak suyun içerisine koyun ve kerevizin yeniden büyümesini izleyin. Bir hafta içerisinde toprağa ekilmek için hazır olacaktır. Ve birkaç hafta içerisinde mutfağınızda kullanmak üzere taptaze kereviz toplayacaksınız.

        4

        3-MARUL

        Marulun dip kısmını sakın atmayın! Bundan kereviz için kullandığınız yöntemle marul yetiştirmekte faydalanın. Ve bir daha asla marul satın almayın!

        5

        4-ZENCEFİL

        Kalan son zencefil parçasının buzdolabınızda pörsümesine izin vermektense zencefili toprağa ekmeyi deneyin. Siz daha ne olduğunu anlayamadan zencefil filizlenmeye başlayacak. Dikkat etmeniz gereken tek şey zencefili ışığın filtrelendiği bir yere ekmek.

        6

        5-PATATES & TATLI PATATES

        Patatesleriniz dolapta kök vermeye başladığında patatesleri yaklaşık 2.5 cm’lik parçalara bölün ve her parçada bir-iki kök kaldığından emin olun. Kesik patates parçalarını iki gün boyunca bekleterek kurumalarını ve katılaşmalarını sağlayın. Bunları sonrasında 15 cm. derinliğindeki toprağa gömün ve büyümelerini izleyin.

        7

        6-SARIMSAK

        Yalnızca bir diş sarımsaktan bütün bir bitki elde edebilirsiniz. Bir diş sarımsağı kökü altta kalacak şekilde toprağa gömün. Filizler görünmeye başladığında bunları keserek bitkinin sarımsaklara odaklanmasını sağlayın.

        8

        7-SOĞAN

        Soğanların köklerini saklar ve ekerseniz eğer, bir daha asla soğan almak zorunda kalmazsınız. Yapmanız gereken tek şey tamamen güneşli bir bölgede soğanları yarılarına kadar toprağa gömmek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ