Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Pazar Amerika'dan en fazla hangi ürün isteniyor

        Ekin TÜRKANTOS/HT PAZAR

        eturkantos@htgazete.com.tr

        Amerika’ya giden yakınlarına “Benim için şunu getirir misin” demeyen yoktur. Amerikadaniste.com adlı site ise 2006 yılından beri bu sipariş derdine çare olmaya çalışıyor. Kurucu Seyfi Erol Amerika’ya okumaya gittiği dönemde arkadaşlarının da kendisinden sürekli bir şeyler istemesi nedeniyle geliştirmiş bu siteyi. Şimdi üyeleri arasında ünlü isimler de var, iş dünyasından isimler de, moda tutkunları da... Üyelerin profiLİ her ne kadar erkek ağırlıkta görünse de “Alışverişleri erkek üyelerimizin eşleri ya da kızlarının yaptığını biliyoruz” diyor Erol. Peki neler istiyoruz Amerika’dan? Daha çok kıyafet, ayakkabı, çanta, ev dekorasyon ürünleri, çocuk giyimi, oyuncak, elektronik eşyalar, motor parçaları ve hobi malzemeleri. Kurulduğu günden bugüne 90 bin kullanıcıya ulaşan sitede her yıl ortalama 130 bin paket ve 650 bin ürün gönderisi yapılıyor.

        ‘KÖPEKBALIĞI İSTEYEN DE OLDU’

        Amerika’da büyük indirimlerin yapıldığı Black Friday ve Cyber Monday başta olmak üzere yılbaşı ve Sevgililer Günü gibi özel zamanlarda ise büyük yoğunluk yaşanıyor. Yüzde 70 indirimlerde sipariş hacmi yüzde 45 artıyor. En çok İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Trabzon ve Gaziantep’ten sipariş alıyorlar.

        “Bugüne kadar en acayip istenen neydi Amerika’dan?” diye sorduğumuzda ise ilginç bilgiler paylaşıyor Erol: “Daha çok kıyafet ve aksesuvar ön plana çıksa da, özel hobileri için parça isteyenler de çoğunlukta. Bir üyemiz çiftlik evini Amerika’dan döşedi. Onun için bir geyik kafası getirdik mesela. Köpekbalığı isteyen oldu, çocuğu için büyük oyun parkı getirten de. Bebek kıyafetleri de çok tercih ediliyor. Ayrıca tek bir düğme için bile sipariş veren üyemiz var.” Bir ay içerisinde 25 defa sipariş veren üyeler de var.

        Sitenin genel merkezi Amerika’da New Jersey’de. Orada yaşayan Türklerin çalıştığı 13 kişilik bu ekip, ürün teslimatlarını alıp Türkiye’ye yolluyor ve takibini yapıyor. Erol, “E-ticaret yıllar içerisinde çok gelişti. İnsanlar eskiden sadece teknolojik alet satın alırken bu zamanla giyim ve gündelik eşyalara da sıçradı” diyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ