Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Yeşilköy’deki CNR EXPO’da bu yıl ikincisi düzenlenen kitap fuarı ‘Çanakkale’ temasıyla kitapseverlere kapılarını açtı

        HT GAZETE

        Yeşilköy’deki CNR EXPO’da bu yıl ikincisi düzenlenen kitap fuarı ‘Çanakkale’ temasıyla kitapseverlere kapılarını açtı. Fuar açılışına Istanbul Il Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Kültür Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Hamdi Turşucu ve Basın Yayın Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Münir Üstün katıldı.

        ‘İKİNCİSİ YAKIŞTI’

        Açılışta konuşma yapan Muammer Yıldız, “Kitabın önde olduğu, kitabın merkezde olduğu kitap dostlarıyla birlikte olmak gerçekten bayramdır. 2 milyon 681 bin öğrencisi 125 bin öğretmeni ve 6 binden fazla okulu olan bir kentte elbette ikinci fuar yakışırdı. Bizde Istanbul Milli Eğitim Müdürlüğü olarak kitaba dost olan ve kitap dostu neredeyse biz de oradayız diyoruz” diye konuştu. 550’nin üzerinde etkinlik gerçekleştirilecek fuarı, 350 bin kitapseverin gezmesi bekleniyor.

        Fuarda, “Çanakkale Geçilmez Çizgi Film” gösterimi, “Çanakkale Zafer Konulu Resim Yarışması Sergisi”, “Dünya Basınında Karikatürlerle Çanakkale Savaşı” konulu sergi gibi Çanakkale Zaferi’nin ruhunu anlatan etkinlikler de yapılacak. Fuar’ın onur konuğu olan yazar Mehmet Niyazi Özdemir’e (sağda) kurdele kesiminden sonra onur plaketi de verildi.

        Fuarda ‘nakkaşhane’ kurulacak

        İlk kez Kanuni Sultan Süleyman döneminde Topkapı Sarayı’nda kurulan Nakkaşhane’nin bir benzeri, fuarda kurulacak. Nakkaşhane’de Yunus Emre Enstitüsü ile Türk tarihinde matbaa öncesi kitabın hazırlanış serüveni canlı şekilde sunulurken, sergi de açılacak. Hattat Tahsin Kurt da Osmanlıca isim yazmanın inceliklerini gösterecek. Fuarda, sentetik uyuşturucu bonzai problemine de dikkat çekilecek. ‘HABABAM’ SERGİSİ CNR Kitap Fuarı kapsamında, “Hababam Sınıfı Sergisi” açılacak. Hababam Sınıfı filminin oyuncularından sürpriz isimlerin de katılması beklenen sergide, afiş, karikatür ve set fotoğrafları, “Hababam” hayranlarının beğenisine sunulacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ