Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Erkek Gençleştiren alışkanlıklar
        1

        Alışkanlıklar önemlidir. Hele bazıları öyle önemlidir ki, aslında genç kalmanıza yardımcı olur. Neler mi?

        Haydi, hep beraber inceleyelim:

        2

        YAPIN:

        Haftada 3 gün yapılan dengeli kardiyo egzersiz, yoga ve pilatesin yanı sıra cildinizi yeterli su ve kremlerle nemlendirmeyi ihmal etmeyin.

        3

        YORUCU EGZERSİZLERDEN UZAK DURUN

        Egzersiz oksijen alımını artırır. Oksijense bildiğiniz gibi cildin en önemli besin kaynaklarından biri. Ayrıca toksinlerden arınmaya yardımcı oluyor ve cilde parlaklık veriyor. Yine de vücuda fiziksel olarak aşırı yüklenmek, hormonal dengesizliklere neden olarak cildinizin kurumasına yol açar. Aşırı kilo kaybı ve fazla yağ da ince kırışıklıkların ve yaşlılığın önemli sebeplerinden biri.

        4

        DAHA FAZLA UYUYUN

        Derin uyku sırasında vücudumuz kolajen ve elastin üretimini stimüle eden hormon üretmeye devam eder. Az uyku ise göz çevresinde koyu halkalar, şişlikler, mat ve rengini yitirmiş bir cilt ve uzun vadede giderek derinleşen kırışıklık anlamına geliyor...

        5

        YAPIN:

        Her gece 7 ila 9 saat uyumaya özen gösterin. Yorgun göz çevrenize özel ürünlerle destekleyici bakım takviyesi de yapabilirsiniz.

        6

        ŞEKERDEN ARININ

        Fazla şekerli gıda tüketmek vücutta glikasyon bileşikleri oluşturur. Bu da kolajenlerin zarar görerek antioksidanların nötralize olması ve cildin yaşlanma sürecine daha hızlı girmesi anlamına geliyor. Beslenmede kendinize basit alışkanlıklar geliştirmeyi deneyin; işe beyaz ekmeği kesmekle başlayabilirsiniz. Pirinçten de uzak durun. Bunların yerine taze meyve sebze ve tahıl ağırlıklı beslenin.

        7

        YAPIN:

        Cildinizi anti-aging fotmülü içeren ürünlerle koruyabilirsiniz.

        8

        KAFAYI TAKMAYIN

        Stres aynı zamanda bir savaş hormonu olarak bilinen adrenalini körüklüyor. Bu durum kanın ciltten kaslara doğru yönlendirilmesine neden oluyor. Solgun görünüme neden olan şey de işte tam olarak bu!

        Kronik stres ise yüz kaslarını hareketlendiriyor, mimik kaslarının yoğunlaşmasına neden oluyor, bağışıklık sistemini zayıflatıyor, cildinizi ise olumsuz hava koşullarına karşı zayıflatıyor.

        9

        YAPIN:

        Ruh durumuzu dengelemeye çalışın ve vücudunuzu dinleyin.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ