Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Pazar Günde kaç lt su tüketiyoruz?
        1

        Mustafa Alkan / HT PAZAR

        Bugün Dünya Su Günü. Bedenlerimizin üçte ikisini kaplayan yaşam kaynağına saygı günü. Bu yıl kışı yağışla geçirince kaygılarımız yatıştı ama tahminlere göre su stresini gelecek yıllarda sık yaşayacağız. Hazırlıklı olmak ve tasarrufa alışmak için öncelikle insanın ne harcadığını bilmesi gerekir. Su tüketiminde en çok ihmal edilen konu, insanın doğrudan tüketiminden çok, giydiği kıyafetler, yediği yiyecekler ve kullandığı araçlarla yaptığı dolaylı tüketim. İşte o rakamlar…

        2

        Tatlı su tüketimi sadece günlük kullanımdan ibaret değil. Sanayinin tatlı su tüketimini de hesaba katmak gerekiyor. Bilim insanları insanların bu dolaylı tüketimine ‘su ayak izi’ diyor. Su ayak izi, bir ülkenin ihtiyaçlarını karşılayan ürünlerin üretiminde kullanılan yıllık tatlı su miktarının ülke nüfusuna bölünmesiyle hesaplanıyor. Böylece insanların dolaylı su tüketimi belirleniyor.

        3

        2015’te Büyük Tehlike

        Dünya Doğayı Koruma Vakfı’na (WWF) göre 48 ülkede yaşayan 2.8 milyar insan 2025’te su kıtlığı çekecek. 2050’de su kıtlığı 7 milyar insanı etkileyecek.