Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Her bahar, şehrin sayfiye bölgesi Kumburgaz’dan şikayetler yağar

        Esra Boğazlıyan / HT GAZETE

        Her bahar, şehrin sayfiye bölgesi Kumburgaz’dan şikayetler yağar. Çevre sakinleri, “Sahil, kış boyunca kanalizasyon suları altında kaldı...” diye feryat eder. Haftalar süren tartışmaların ardından da sorun çözülür. Ama kışın gelmesiyle yine aynı sorun nükseder. İşte bu gelenek bu yıl da bozulmadı. Kış ayları boyunca sahile kanalizasyon aktı, güzelim kumsal balçığa döndü. Ve yazın yaklaşmasıyla birlikte bölge halkından da “Yeter artık” mesajları gelmeye başladı. İşte Kumburgazlıların anlattıkları... “Kumsala yaklaşık 7 aydan beri lağım akıyor. Öyle ki ortalık tamamen lağımla kaplandı. Geçtiğimiz eylül ayında Büyükçekmece Belediyesi ve İSKİ’yle iletişime geçtik ancak hiçbir sonuç alamadık.

        Bunun üzerine kendimiz yaptırmaya karar verdik. Ancak o sırada İSKİ’den yetkililer gelerek çalışmayı durdurdu ve bunun kendilerinin yetkisinde olduğunu, iki ay içinde çalışma yapacaklarını ve bizim yaptırmamızın doğru olmadığını söylediler. Biz de yetkililerin söylediğini dikkate alarak kanalizasyon akıntısına müdahale etmedik. Ancak aradan 7 ay geçmesine rağmen kimse gelmedi ve kumsal bataklık haline dönüştü. Üstüne üstlük kokudan evlerimizde duramaz hale geldik. 2 ay önce yaşanan lodos sonucunda da künkler iyice harabeye dönerek kumsal lağımla doldu ve halen lağım direkt olarak kumun üzerine akıyor. Defalarca yetkililerle görüşmemize rağmen sonuç alamıyoruz. En son bize verilen cevapta kış şartlarında kanalizasyon künklerinde parçalanma olabildiği, baharın gelmesiyle ıslah çalışması yapılacağı söylendi. Fakat hiçbir çalışma yok...”

        Geçit yok, tabela var!

        Beykoz Kavacık sakinlerinden şu günlerde ilginç mesajlar geliyor Şikâyet Hattı’na... Bölgedeki kaldırım düzenlemesinin ardından trafik levhalarının yanlış yerleştirildiğini anlatıyor bölge halkı. İşte Kavacıklıların kaleminden yaşananlar... “Mezarlık çevresindeki kaldırımlar sökülüp yeniden yapıldı. Zaten uzun süren çalışmalar tamamlanmak üzere diye seviniyorduk ki yayaları ve sürücüleri yönlendiren tabelaların yanlış yönleri gösterdiğini fark ettik. Örneğin yaya geçidi olmayan yerde tabela var. Bazı yerlerdeki tabelalarda neredeyse mezarlığın içine yerleştirilmiş. Hatta sürücüleri yönlendiren levhalardan bazıları da mezarlığı gösteriyor. Şu çalışmayı yapan yetkililer tabelaların ne halde olduğunu bir görse...”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ