Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Kağıthane Belediyesi’nin açtığı atölyelerde, öğrencilere eğitim verilecek

        HT GAZETE

        Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ndeki atölye merkezinin açılışında, eğitim merkezinde 9 farklı atölyenin bulunduğunu, burada yüzlerce, binlerce çocuğun eğitim alacağını söyledi. Atölyelerle çocukların kabiliyetlerini geliştirmeyi hedeflediklerini belirten Kılıç, “Şu anda ilgi hayli yüksek. Geleceğin dâhileri, ilgi alanlarına göre kendilerini yetiştirecek çocuklarımız arasından çıkacak” dedi.

        Kılıç, atölyelerin çocukların bilgi ve becerisine büyük katkısı olacağını vurguladı. Çocukların daha önce isteklerine yönelik eğitim alacakları bu tarz yerler bulunmadığını, bu eğitim merkezini açarak eksikliği gidermek istediklerini dile getiren Kılıç, şunları anlattı:

        “Buradaki robot atölyesinde eğitim alan bir öğrenci, ulusal ve uluslararası robotik yarışmalarına katılabilecek. Bu çocuklar yeri geldiğinde sadece ilçelerini değil İstanbul’u ve Türkiye’yi gururlandırabilecekler. Bu atölyeler ilçemizin gururu olacak.” Yaşam Beceri Atölyeleri Projesi’nin Danışmanı ve Koordinatörü Habibe İskender Delibaş ise 19 mahallede kuracakları atölyelerin ücretsiz olarak eğitim vereceğini söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ