Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Fabio Vivan, dünyadaki en yakışıklı erkeklerin berberi! Braun’un global stil direktörlüğünü de yapan Vivan ile kısa süre önce İstanbul’da buluştuk

        Heja BOZYEL / HT CUMARTESİ

        Fabio Vivan, çok fazla insanın yerinde olmak isteyeceği kişi. Erkeklerin saç-sakal trendlerinde dünya çapında söz sahibi. David Beckham’dan Metallica’ya, Kasabian’dan Placebo’ya onlarca ünlü ile çalışmış. Hüseyin Çağlayan’ın modellerinin saç-sakal styling’ini yapmış. Müzik festivallerinden moda çekimlerine kadar ünlü erkeklerin olduğu her yerde onun imzası var.

        Vivan, Londra’da yaşıyor ama aslında İtalyan. Dünyanın neresine giderseniz gidin erkeklerin çoğunun sakallı hale geldiği, sakal bakım ürünlerinin piyasada ciddi bir endüstri oluşturduğu bu dönemde işi zor. Ama kadınların işi daha da zor çünkü sakal neredeyse her erkeği yakışıklı gösterirken o sakal kesilince altında kalanı beğenip beğenmeyeceğimizi bilemiyoruz! “Makyaj gibi” demeyin, biz makyajımızı her akşam siliyoruz en azından. O yüzden “Sakal modası bitiyor” demesini umarak konuşmaya başladım Fabio Vivan ile. Sonuç mu? Sıcağa rağmen sakala devam!

        ■ Türk erkeğinin tarzı hakkında ne düşünüyorsunuz?

        Türk erkekleri Avrupalı diğer erkeklere göre kıllarıyla gurur duyuyorlar. Sakal-bıyık bırakmak için uygun pigmentlere sahipler. Bana üstünde rahatlıkla çalışılabilecek kanvas tablolar gibi geliyor Türk erkekleri. Gençlerin çoğunun Osmanlı ataları gibi uzun, oduncu sakalına sahip olduklarını gördüm.

        ■ Farklı yüz şekillerine uyan farklı sakal modelleri var mı?

        Mesela yuvarlak yüze daha çok keçi sakalına yakın modeller yakışıyor, yüzü inceltip uzatıyor. Yanları daha kısa tutup çenede yoğun sakal bırakmak gerekli. Kare bir yüzünüz varsa, alnınız genişse tam tersine yanlardaki sakalı yoğunlaştırıp çene bölgesindekini daha kısa tutmak lazım.

        ■ Ne zaman bitecek bu sakal modası?

        Şimdi bir de tepede küçük topuz modası var. Sıradaki ne? Sakal son 10 yılda yaygınlaştı. Avustralya’da ortaya çıktı. Sonra tüm dünyaya yayıldı. En az 3-4 sene daha devam edecek gibi de görünüyor. Farklı sakal modellerine ilgi var ama sakal ortadan tamamen kalkmıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ