Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Dünya Çevre Günü’ne dikkat çekmek isteyen 10 bin bisikletli, Boğaziçi Köprüsü’nü pedal çevirerek geçti.

        HT GAZETE

        Dünya Çevre Günü’ne dikkat çekmek isteyen 10 bin bisikletli, Boğaziçi Köprüsü’nü pedal çevirerek geçti.

        Birleşmiş Milletler Türkiye Temsilciliği, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve Bisikletliler Derneği tarafından 2’ncisi düzenlenen Uluslararası İstanbul Bisiklet Festivali Kıtalararası İstanbul Gezisi ile sona erdi.

        Dünya Çevre Günü Kıtalararası İstanbul Bisiklet gezisi yurtiçinden ve yurtdışından yaklaşık 10 bin bisikletlinin katılımı ile Lütfü Kırdar Kongre Merkezi’nin önünden başladı.

        Mecidiyeköy-Balmumcu istikametini pedal çevirerek geçen bisikletliler Boğaziçi Köprüsü girişinde bir süre durdu. Burada fotoğraf çektiren gruptakilere köprü üzerinde durmayarak trafiğe engel olmamaları konusunda uyarılar yapıldı.

        25 KİLOMETRELİK GEZİ

        Bisikletliler Derneği Başkanı Murat Suyabatmaz, “Dünya Çevre Günü için 10 bin bisikletli Lütfi Kırdar’dan Kadıköy’e kadar pedal çeviriyoruz” dedi. Suyabatmaz “Gezi yaklaşık 25 kilometre sürdü” ifadesini kullandı. Köprü üzerinde araç geçişine bir şeritten izin verilirken bisikletlilerin geçişi sırasında köprü üzerinde renkli görüntüler oluştu. Sayıları 10 bini aşan bisiklet tutkunları, Boğaziçi Köprüsü’nü geçtikten sonra Beylerbeyi-Üsküdar-Harem istikametinden devam ederek Kadıköy Meydanı’na ulaştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ