Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Yollar kan gölüne döndü

        Arhavi'den Artvin yönüne giden Sebahattin Şimşek yönetimindeki 34 ZL 2069 plakalı yolcu otobüsü, Arhavi tüneli çıkışındaki Karadeniz Sahil Yolu geçişinde, virajı alamayarak yön levhalarına çarptı.

        FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

        Kazada ölen yolcu sayısının 5, yaralı sayısının 21 olduğu bildirildi. Bu arada araçta sıkışan yolcuların tamamı sivil savunma ekiplerince kurtarıldı. Yaralılar, Arhavi, Hopa ve Rize'deki hastanelere kaldırıldı.

        İstanbul'dan dün yola çıktığı belirtilen otobüsün, Gürcistan'ın başkenti Tiflis'e gittiği, otobüsteki 37 yolcudan 24'ünün Gürcistan uyruklu olduğu öğrenildi.

        Öte yandan Konya'nın Seydişehir ilçesinde tırla çarpışan bir otomobilin uçuruma yuvarlanması sonucu meydana gelen kazada araç içinde sıkışan 5 kişi hayatını kaybetti.

        Mustafa Güney idaresindeki 42 K 3446 plakalı tır, Seydişehir-Antalya yolunun 40. kilometresinde sürücüsünün kimliği belirlenemeyen 07 YHR 70 plakalı otomobil ile çarpıştı.

        Yaklaşık 50 metrelik uçuruma yuvarlanan otomobilin içinde bulunan Gülse (63) ve Ali Ergün (59) ile isimleri henüz belirlenemeyen 3 kişi hayatını kaybetti. Uçuruma yuvarlanan otomobilin içinde sıkışan cesetlerin çıkarılması ve kimlik tespit çalışmaları devam ediyor.

        NİĞDE'DE 3 ÖLÜ

        Niğde'deki trafik kazasında 3 kişi öldü, 2 kişi yaralandı. Ulukışla Pozantı kara yolunun 13. kilometresinde, Sami Selman Kayra yönetimindeki 27 F 4440 plakalı otomobil Adana istikametine seyir halindeyken karşı yönden gelen İsmet Duman idaresindeki 42 U 1998 plakalı kamyonla çarpıştı.

        Kazada otomobil büyük hasar görürken kamyon da şarampole devrildi. Otomobilin sürücüsü Sami Selman Kayra (55) ile otomobilde bulunan Necmettin Kılınç (73) ile eşi Fadime Kılınç hayatını kaybetti, yaralanan kamyon sürücüsü İsmet Duman (38) ve yanında bulunan Hacı Musa Duman (17) Pozantı Devlet Hastanesine kaldırıldı.

        Otomobil sürücüsü Sami Selman Kayra ile Necmettin ve Fadime Kılınç'ın cenazeleri otopsi için Ulukışla Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Bir süre trafiğe kapatılan Ulukışa Pozantı kara yolu otomobilin kaza yerinden kaldırılması sonrası tekrar trafiğe açıldı. Kaza ile ilgili tahkikatın devam ettiği bildirildi.

        İSTANBUL'DA 5 KİŞİ YARALI

        Maltepe'deki trafik kazasında 1 kişi öldü, 5 kişi yaralandı.

        Alınan bilgiye göre, Kadıköy istikametine giden İlhan Demirel'in idaresindeki 06 BA 3615 plakalı otomobil, Sahil Yolu İdealtepe mevkisinde kontrolden çıkarak aynı yönde giden biri halk otobüsü 3 araca çarptı.

        Savrularak karşı yöne geçen otomobil, burada da Kartal yönüne giden Sebahattin Taşar yönetimindeki 34 K 1328 plakalı otomobilin üstüne düştü.

        Otomobilde sıkışan Taşar, itfaiye görevlilerince araçtan çıkartıldı. Taşar, sağlık ekiplerinin müdahalesine rağmen olay yerinde hayatını kaybetti.

        İlhan Demirel'in aracındaki Bahar Tahmaz, Ömer Faruk Algün, Nimet Kürkçüoğlu ve Muhammet Yazıcı ile başka bir araçtaki Aziz Söğüt yaralı olarak çevredeki hastanelere kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

        İlhan Demirel, gözaltına alınarak Küçükyalı Polis Merkezi'ne götürüldü.

        TEKİRDAĞ'DA MİNİBÜS DEVRİLDİ: 11 YARALI

        Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde minibüsün devrilmesi sonucu 10'u lise öğrencisi 11 kişi yaralandı.

        Alınan bilgiye göre, Ahmet Doğan yönetimindeki 59 M 5134 plakalı minibüs, Deveci köyü mevkisinde sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu devrildi.

        Kazada öğrencilerden Mehmet Ali Sakarya, Emine Engin, Cansu Olgun, Rıdvan Can, Burak Yeni, Melda Koç, Yalçın Yavuz, Fazlı Fırtına, Sinan Kurt, Yücel Kurt ile sürücü Hasan Doğan yaralandı.

        Yaralılar, Malkara Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Yaralılardan Mehmet Ali Sakarya tedavisinin ardından ortopedi servisine yatırılırken, diğer yaralılar ayakta tedavi gördü.

        Öğrencilerin taşımalı eğitim kapsamında köylerden ilçe merkezine getirildiği öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ