Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi ‘Fark edilen kadını yaratmayı seviyorum’

        HT CUMARTESİ

        Kendi markan dışında işbirlikleri ve projelerde ismini duyuyoruz. Ve şimdi de mayo ve bikini koleksiyonuyla karşımızdasın. Bu fikir nasıl ortaya çıktı?

        Mayo ve bikini tasarlamak en başında kendi ihtiyacımdan doğdu, aslında. Giymek istediğim tarzda mayo-bikini bulamıyordum, “Neden kendim yapmıyorum” dedim.

        Nasıl bir koleksiyon hazırladın?

        Nelerden esinlendin? Koleksiyona canlı renkler hâkim, çiçek desenleri ve puantiyeler de farklı desenler olarak göze çarpıyor. Hem romantik hem feminen detaylar var koleksiyonda, tül detayları, kalın omuz detayları, metal aksesuvarlar... Sezonun moda renklerinin ve çizgi trendinin birleştiği gözlüklerden esinlenerek yeni koleksiyonumuzun tanıtımında sergilenmek üzere Vogue Eyewear’a özel bir mayo tasarladım.

        Mayo ve bikini tasarlamak nasıl bir tecrübeydi senin için?

        Her zaman söylediğim gibi, güçlü, stil sahibi, fark edilen kadını yaratmayı seviyorum. Yalnızca günlük hayatta değil, kendimizi en iyi hissettiğimiz yerde, tatilde de hem rahat hem şık bir kadın yaratmak istedim.

        İşbirliklerinin devamı gelecek mi?

        Artık birçok tasarımcı bu işbirlikleriyle daha geniş kitlelere hitap edebiliyorlar... Marka işbirliklerinin daha fazla kişiye ulaşmak anlamında önemi büyük. İnsanlar daha ulaşılabilir fiyatlara beğendikleri tasarımcıların kıyafetlerini giyebiliyor. Hem markaya hem tasarımcıya hareketlilik kazandıran, bilinirliğini artıran bu projeler, çok önemli.

        70’LERİN BOHEM STİLİ

        Zeynep Tosun kadını kim, nasıl bir tarzı var?

        Zeynep Tosun kadını kendine güvenen, stil sahibi, fark yaratan, kararlı, güçlü bir kadın. Zaman zaman romantik ama feminenliği ön planda olan, yaratıcı işlerde çalışan, dünyada olup bitenden haberdar, kendini olayların dışında bırakmayan, sakin değil sesini duyurmayı isteyen kadın.

        Bu sezon hangi parçalar ön plana çıkıyor, bu yaz kadınlar hangi parçalara yatırım yapmalılar?

        2015 yazında en çok göreceğimiz trend 70’lerin bohem stili olacak.

        Malum yaz davetleri, mezuniyet ve yaz düğünleri var. Kadınlara bu özel günler için stil tüyoları verir misin?

        Bahsettiğimiz günler insan ömründe bir kere olan özel günler. Vücutlarına, ten renklerine en uygun rengi, modeli seçerlerse kendilerini daha rahat hissederler, özgüvenleri daha yerinde olur.

        Zeynep Tosun gelinleri, zarif ve elegan tarzlarıyla bir adım öne çıkıyor. Gelinlik tasarlamak senin için ne ifade ediyor, nasıl bir süreç geçiriyorsun?

        Gelinlik tasarlamaktan dolayı çok mutlu oluyorum, insanların bu en mutlu günlerinde beni tercih etmeleri de benim için paha biçilemez. Provalarımız çok eğlenceli geçiyor.

        'YURTDIŞINA AÇILMAK İSTİYORUM'

        London Fashion Week’e birçok kez katıldın ve sergilediğin koleksiyonlar çok beğenildi. London Fashion Week sana neler kazandırdı? Yurtdışı hedeflerin neler?

        Yurtdışında insanlar moda haftası konusunda çok bilinçli, moda sektöründen olsun olmasın, herkesin moda haftasından haberi var ve çok ilgililer. Böylesine önem verilen bir organizasyonun içinde olmak çok mutluluk vericiydi. Yurtdışına açılmak, tasarımlarımı oraya ulaştırmak istiyorum tabii ki, ama bu sezon daha satış odaklı projelerimiz var o yüzden defilelere biraz ara verdik.

        Giydirmek istediğin ünlü isimler kimler?

        Bugüne kadar yerli ve yabancı birçok ismi giydirdim, bundan sonra da Corine Roitfeld, Chloe Sevigny, Florance Welch’in giymesini isterim.

        Kendi tarzını nasıl yorumlarsın? Olmazsa olmazların neler?

        Modern, eklektik, güçlü... Ben etnik esenli kıyafetleri, kaftanları çok seviyorum.

        Yeni mezun genç tasarımcılara sektörde kalıcı olabilmeleri için neler önerirsin?

        Öncelikle bu işi gerçekten istediklerinden emin olmalarını, çok iyi düşünmelerini öneririm. Sektörde kalıcı bir yer edinebilmeleri için kimliklerini çok iyi oturtsunlar, bir çizgi belirleyip oradan yürüsünler.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ