Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından Darülaceze binasının önünde toplanan onlarca eylemci, “Darülaceze’ye dokunma” eylemi yaptı

        GAZETE HABERTÜRK

        Türkiye Sakatlar Derneği, İşitme Engelli ve Aileleri Derneği, Umut Işığı Zihinsel Engelliler ve Otizm Destekleme Derneği tarafından desteklenen Engelli Hakları Forumu tarafından yapılan açıklamada konuşan Türkiye Sakatlar Federasyonu Başkanı Şükrü Boyraz, siyasilerin Darülaceze’ye göz diktiği için toplandıklarını belirterek “27 dönüm arazi üzerine gökdelen dikerek sağlık turizmi adı altında özelleştirme çalışmaları başlamıştır. Bu nedenle buradayız” dedi.

        ‘BAŞBAKAN DAVUTOĞLU KORUNACAK DEMİŞTİ’

        Umut Işığı Zihinsel Engelliler ve Otizm Destekleme Derneği’nden Bilal Kızartıcı ise Darülaceze’nin 1895 yılında sultan II. Abdülhamit tarafından kurulduğunu hatırlatıp “Bugüne kadar yüz binlerce yaşlıya, engelliye, çocuklara şefkat yuvası olan Darülaceze’nin bahçesi ‘Turizm ve özel sağlık alanı’ olarak planlandı. Halen 650 bakıma muhtaç kişiyi barındıran bu merkeze göz dikilmiştir” dedi. Kızartıcı, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Darülaceze’nin korunacağını söylediğini anımsattı.

        ‘BU PROJEDEN DERHAL VAZGEÇİLMELİDİR’

        Kızartıcı, “Ancak kurumun korunması demek Darülaceze’nin fiziki konumunun korunacağı anlamına gelmemektedir. Geçtiğimiz günlerde Altı Nokta Körler Vakfı’nın Istanbul Reşitpaşa’daki rehabilitasyon merkezi ellerinden alınmaya çalışılmış, Yine Fatih Engelliler Lisesi velilerin ve okulda öğrenim gören öğrencilerin ve ilgili STK’ların itirazlarına rağmen şehrin dışına çıkarılmıştır” dedi. Darülaceze’nin asıl misyonuna ve nizamnamesine uygun olmayan hiçbir değişikliği kabul etmeyeceklerini belirten Kızartıcı, “Hayata geçirilmek istenen plan ve projeden derhal vazgeçilmesini ve bu konuda kamuoyunun ve halkımızın bir an önce bilgilendirilmesini talep ediyoruz. Yüzlerce sivil toplum kuruluşu olarak bir araya gelen Engelli Hakları Forumu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın bu haksız yapılaşma planından vazgeçmesini, Darülaceze İdare Kurulu’nun Darülaceze Nizamnamesi’ne göre hareket ederek bu skandal planı önlemesini, bu şefkat yuvasını kuran atalarımızın hatırasına saygı duyulmasını talep ediyoruz” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ