Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Taksim'de düzenlenen Onur Yürüyüşü için tezgah açan Oktay Yıldız'ın gökkuşağı ürünleri elinde kaldı.
        1

        Serhan Sevin/HABERTURK.COM

        Dün Taksim’de düzenlenen ‘Onur Yürüyüşü’ne polisin müdehale etmesi her kesimden insanı olumsuz yönde etkiledi. Yürüyüşe katılmak için İstanbul’un çeşitli noktalarından otobüsler kaldırılırken yürüyüşe katılanlar kadar mağdur olan bir diğer toplulukta satıcılar ve işportacılar oldu. Bu işportacılardan sadece birisi olan ‘Oktay Yıldız’ ‘Bir haftalık hazırlığım boşa gitti’ dedi.

        2

        Rengarenk peruğu, kocaman gözlüğü ile işportacılar arasında en dikkat çeken isim olan Yıldız ‘Onur Yürüyüşü’ için toplamda yüzellişer adet gökkuşağı renklerinde bandaj, düdük ve rozetin yanı sıra 20 adet gözlük ve 25 adet peruk tedarik ettiğini söyledi.

        3

        Zabıtalardan dolayı zaten rahat çalışamadığını söyleyen Oktay Yıldız polis müdahelesinin zararına tuz biber ektiğini söyledi.

        4

        Üç yüz liralık sermayesinden sadece 75 liralık satış yaptığını söyleyen işportacı ‘Eğlenilecek bir günde eğlenmeye yönelik ürünler satmak için buradaydım. Her insan topluluğunun içinde bulundum ve hiç birinden zarar görmedim. Bu düşüncem buradaki insanlar için de geçerli. Ürünlerin yarısından fazlası elimde kaldı. Umarım gelecek yürüyüşte polis ne bizlere ne de yürüyüşçülere müdehale etmez’ diye konuştu.

        5
        6