Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi 8 Yaz Sergisi

        Sema EREREN / HT CUMARTESİ

        Ustalar ve gençler bir arada

        Başarılı genç sanatçıları destekleyen KAV Genç Sanat ve KAV Sanat Galerisi’nin işbirliğiyle yaz boyunca Ankaralı sanatseverler sergiye doyacak. Geçen ay açılan KAV 3. Yaz Karma Sergisi’nde farklı kuşaklardan yaklaşık 20 usta sanatçının eserleri yer alıyor. Serginin bir diğer alt metni de Türkiye’de sanatın gelişimine, geleneksel ve çağdaş başlıkları altında farklı perspektiflerden bakmak. KAV Genç Sanat’taki diğer sergideyse birbirinden yetenekli 50 genç sanatçı, 200’den fazla eserle yer alıyor. Sergide yağlıboya, akrilik, gravür, heykel, seramik ve serigrafi gibi farklı disiplinler var. Ayrıca sergilerden elde edilen gelir, ihtiyaç sahibi öğrencilere burs sağlayacak. Sergi 10 Eylül’e kadar devam edecek.

        Hem tatil hem sanat

        İzmir Alaçatı’daki Bashaques’ Sanat Galerisi’nin yaz sergileri hız kesmeden devam ediyor. Galeri, Evin Sanat Galerisi’nin Yaz Karma Sergisi’ni bir ay boyunca ağırlayacak. 19 yıldır genç sanatçılara destek veren Evin Sanat Galerisi bu sergide de aynı görevi üstleniyor. Alaçatı’da yaz tatilini sanatla taçlandırmak isteyenler Nuri İyem, Neş’e Erdok, Rahmi Aksungur, Temür Köran, Hakan Gürsoytrak, Cansen Ercan, Zulal, Aylin Zaptçıoğlu, Emin Turan, Setenay Alpsoy, Hakan Cingöz’ün eserlerini 3 Ağustos’a kadar görebilir.

        Yerli sanatçılarla kucaklaşın!

        İstanbul Teşvikiye’deki Galeri İlayda, yaza yakışır bir sergiyle sanatseverlerin yüzünü güldürüyor. Geçen hafta açılan “Summer Collective” adlı grup sergisi iki ay boyunca misafirleri ağırlayacak. Barış Cihanoğlu, Damla Özdemir, Atilla Galip Pınar, Ardan Özmenoğlu, Kerim Yetkin, Gazi Sansoy, Nurdan Likos, Özcan Uzkur, Aysel Alver gibi yetenekli isimlerin solo sergilerini kaçırdıysanız ya da yeni yerli sanatçılarla tanışmak istiyorsanız bu harika bir fırsat.

        İtalya’dan fırça darbeleri

        İtalya’nın önde gelen galerilerinden Galleria Russo’nun İstanbul adresi Russo Art Gallery İstanbul, yeni karma sergisinde yaz boyunca sanatseverleri bekliyor. İtalyan ressamların eserlerinden bir seçkinin yer aldığı sergiye katılanlar arasında Enrico Benetta, Roberta Coni, Manuel Felisi, Massimo Giannoni, Diego Cerero Molina, Tommaso Ottieri, Paula Troilo ve Ilir Zefi gibi sanat camiasının yakından tanıdığı isimler var. Sergi 31 Ağustos’a kadar gezilebilir.

        Anadolu’dan bir sergi

        Geçen yıl Avrupa’nın en iyi müze ödülünü alan Baksı Müzesi, 10’uncu yılını çeşitli etkinlikler ve ON adını verdiği sergisiyle kutluyor. Bir yıl sürecek sergi, göç konusunu ele alıyor. Yazı doğayla iç içe geçirmek isteyenlere Baksı Müzesi harika bir alternatif sunuyor. Üstelik müzenin sahibi Prof. Hüsamettin Koçan’dan yıldızlar altında hikâyeler de dinleyebilirsiniz. Ücretsiz sergide genç sanatçıların yanı sıra Koçan’ın eserleri de yer alıyor.

        Nostaljik açıkhava sineması

        İstanbul Modern Sinema, “YAP İstanbul Modern: Yeni Mimarlık Programı” etkinlikleri kapsamında 3 filmlik “BU SAHİLDE” seçkisiyle ziyaretçilerini İstanbul’un sahillerinde yolculuğa çıkarıyor. İstanbul Modern’in bahçesine kurulan açıkhava sinemasında İstanbul’un su yolları, rıhtımları ve sahillerinin öyküsüne özgün biçimde kurgulanan filmler yer alıyor. Seçkinin üçüncü filmi “Tophaneli Ahmet: Bir Aşk Hikâyesi” bugün saat 21.30’da gösterilecek. Kadir İnanır, Münir Özkul ve Nükhet Egeli’nin başrollerinde oynadığı filmin bileti 10 lira.

        ‘Hava’lı sanat

        Borusan Contemporary’de sergilenen, küratörlüğünü Nazlı Gürtek’in üstlendiği “Ortak Zemin: Hava”, sanatseverlere havayla ilişkilenen sanat eserlerinden bir seçki sunuyor. Eserler, Borusan Holding’in kamuya açık alanlarında ve ofislerinde 23 Ağustos’a kadar sergilenecek.

        Yaz fetişi: Summertime

        1 Temmuz’da Galerist’te başlayan Summertime*, tüketim toplumunun idealize ettiği sevinç dolu yaz algısına meydan okuyor. Sergi; animasyon, resim, heykel ve reklam afişleri aracılığıyla göz önüne serilen “toksik” bir yaz algısı üzerine kurulu ve tüm bu parlaklığın koca bir aldatmacadan ibaret olduğunu iddia ediyor. Türkiye’den ve yurtdışından 16 sanatçının video, resim ve fotoğraflarından oluşan 19 ayrı eserin yer aldığı sergide ağırlık video’larda. 2 ayrı ekranda loop’a alınmış videolardan biri 32 yaşındaki İngiliz sanatçı Ed Fornieles’in 2013 yapımı 24 dakikalık “Pool Party”si. Diğeri ise 2007 yılında intihar eden Los Angeles’lı dijital artist Jeremy Blake’in 2004 yapımı, 12 dakikalık “Century 21”i. Serginin en dikkat çekici ismi ise şüphesiz “Paradisenook_w_strippers” eseriyle 28 yaşındaki çılgın Amerikalı Petra Cortright. Türkiye’den ise Arslan Sükan, Ali Emir Tapan gibi yetenekli isimler göze çarpıyor. Sergi, 15 Ağustos’a kadar gezilebilir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ