Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Yavuz’da sona doğru

        GAZETE HABERTÜRK

        Yavuz Sultan Selim ismi verilecek olan 3. Boğaz Köprüsü’nde geçtiğimiz aylarda, iki kule arasına kılavuz kablo çekilmesiyle şehrin iki yakası ilk defa bir araya gelmişti. Ana kablonun döşenmesinde kullanılacak “Cat Walk” ismi verilen kedi yolunun yapılmasının ardından Avrupa ve Anadolu yakası bir kez daha bir araya geldi.

        Köprü üzerinde işçi ve mühendislerin artık yürüyerek karşıdan karşıya geçebildiği belirtildi. Kule kablo dağıtım semeri ve kablo bileziklerinin üretiminin ise İtalya’da yapıldığı belirtildi. İtalya’dan gemiyle getirilen bu elemanların kulelerin zirvesine yerleştirme işlemlerinin bitmek üzere olduğu, bu işlemin tamamlanmasının ardından ana kablonun döşenmesine başlanacağı öğrenildi. Öte yandan araçların ve trenlerin geçeceği çelik tabliyelerin 18’i deniz yoluyla getirilerek yerlerine yerleştirildi.

        Köprü tabliyelerini taşıyacak 176 eğik askı kablosundan 60’ının montajı gerçekleştirildi. Köprü üzerine toplam 60 çelik tabliye yerleştirileceği, her iki yakada karşılıklı yerleştirilen 20’şer tabliyenin ardından ana taşıyıcı askı kablosunun yapımına başlanacağı belirtildi. Bu arada Kuzey Marmara Otoyolu’nda bazı bölümlerin karayolu da tamamlanıp asfaltlandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ