Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam 'Dur' ihtarına uymadılar polisi vurdular

        Denizlispor'un eski amigosu Memiş Kaban'ın yaklaşık 1 ay önce öldürülmesiyle ilgili olarak aranan 2 zanlı, polisle girdikleri kovalamaca sonunda yakalandı.

        AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, devriye görevini yapan Denizli Emniyet Müdürlüğü İnfaz Büro Amirliği ekipleri, Emek Caddesi'nde, Memiş Kaban cinayetiyle ilgili aranan Osman G. ve İrfan K.'yı gördüler. Ekip otosundan inen polisler, bu kişilere ''dur'' ihtarında bulundular.

        Zanlıların kaçmaya başlaması üzerine polisler ''dur'' ihtarını yinelediler.

        Polislere tabancayla 3 el ateş eden ve kaçmayı sürdüren zanlılar, polis memuru Mükremin Cengiz'i (40) bacağından yaraladı.

        Bir süre daha süren kovalamaca sonrasında Osman G. ve İrfan K., caddenin sonunda yakalandılar. Memiş Kaban'ın öldürülme olayından önce Sarayköy Açıkcezaevi'nden firar eden O.G. ve İ.K., Denizli Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüler.

        Hafif biçimde yaralanan polis memuru, Denizli Devlet Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından taburcu edildi.

        OLAYIN GEÇMİŞİ

        İddiaya göre, Denizlispor Kulübü Muhasebe Müdürü Muhammed İbiş ve eski amigo Memiş Kaban, kulüpten tehditle para istediği ileri sürülen O.K.'nın öldürülmesi için Sarayköy Açık Cezaevi'nde cinayet suçundan yatan Osman G. ve İrfan K. ile anlaşmıştı.

        Bunun üzerine cezaevinden kaçan Osman G. ile İrfan K., Servergazi Dede Türbesi'nde, Memiş Kaban ile buluşmuş, Kaban'ın ''O.K.'nın öldürülmesinden vazgeçtik'' demesi üzerine tartışma çıkmış, İrfan K., Kaban'a tabancayla ateş etmişti. Vücuduna 6 mermi isabet eden Kaban, olay yerinde ölmüştü.

        Olayla ilgili daha önce yakalanan İrfan Karaboya, Muhammed İbiş, Yaşar Babür ve Hüseyin Karaman, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmışlardı.

        Ajanslar

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ